Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda vymenila troch členov Súdnej rady SR

.tasr .slovensko

Súdna rada SR je ústavný orgán tvorený 18 členmi, vrátane predsedu a podpredsedu.

Vláda vymenila troch členov Súdnej rady SR

vláda odvolala Evu Mišíkovú, Ľudovíta Bradáča a Katarínu Javorčíkovú z funkcie členov Súdnej rady SR. Nahradia ich Ľudmila Joanidisová, Martin Bezák a Magdaléna Hromcová. Kabinet o tom rozhodol na štvrtkovom rokovaní.

„Navrhovaní kandidáti spĺňajú všetky ústavné a zákonné podmienky pre vymenovanie za členov Súdnej rady Slovenskej republiky a súhlasia so svojim vymenovaním, ako aj so spracovaním a zverejnením svojich osobných údajov,“ uvádza sa v predloženom materiáli.

Hromcová bola členkou Súdnej rady SR aj v rokoch 2018 až 2020. Pôsobí ako advokátka, podobne ako Bezák. Tretia nová členka Súdnej rady SR Joanidisová je notárka.

Súdna rada SR je ústavný orgán tvorený 18 členmi, vrátane predsedu a podpredsedu. Jedného člena volia sudcovia Najvyššieho súdu SR a Najvyššieho správneho súdu SR. Osem členov z radov sudcov volia sudcovia ostatných súdov. Po troch členoch dodávajú Národná rada (NR) SR, prezident SR a vláda SR.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite