Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dôchodcovia dostanú jednorazový 300-eurový príspevok, informuje Pellegrini

.redakcia .sita .slovensko

Tvrdil, že sa na tom dohodli s ministrom financií Ladislavom Kamenickým.

Dôchodcovia dostanú jednorazový 300-eurový príspevok, informuje Pellegrini SITA/Kancelária NR SR

dôchodcom bude v decembri vyplatený jednorazový príspevok vo výške 300 eur namiesto pôvodných 150 eur. Príplatok tak bude dodatočným príjmom k trinástym dôchodkom. 

„Sľúbili sme spravodlivý a skutočný 13. dôchodok. Všetci dôchodcovia ho dostanú vyplatený už na budúci rok a pri senioroch to bude suma viac ako 600 eur. Už tohto roku dostanú všetci poberatelia dôchodkov pomoc od štátu vo výške 300 eur. Sľúbili sme silný štát v oblasti energií, bánk, potravín aj zdravotníctva, PVV hovorí jasne, ceny energií pre domácnosti zostanú na primeranej úrovni,“ uviedol Pellegrini a pokračoval s tým, že vláda zavedie bankovú daň, aby sa v rámci spoločenskej zodpovednosti banky správali solidárne. „Vláda v prípade neprimeraného zdražovania potravín príjme nevyhnutné opatrenia na nápravu a silný štát bude regulátorom zdravotníctva tak, aby zdravotná starostlivosť bola službou ľuďom a nie luxusom pre vyvolených. Ďalej sme sľúbili naštartovanie vyrovnávania regionálnych rozdielov v SR,“ uviedol predseda parlamentu

 O návrhu ešte musí hlasovať parlament.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite