Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyhrážky školám vyšetrujú ako teroristický útok, prijaté sú opatrenia

.tasr .slovensko

Doposiaľ nezistený páchateľ sa na sociálnej sieti vyhrážal, že v stredu 6. decembra má v úmysle odpáliť výbušniny, ktoré majú byť umiestnené v bližšie nešpecifikovaných školách.

Vyhrážky školám vyšetrujú ako teroristický útok, prijaté sú opatrenia facebook/polícia sr

polícia v súvislosti s vyhrážkami školám prijala bezpečnostné opatrenia. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Policajný prezident Ľubomír Solák o tom informoval na utorkovej tlačovej konferencii.

„Našou snahou je zamedziť možnej hrozbe, preto boli nasadení pyrotechnici, psovodi, boli prezreté priestory škôl a okolí,“ načrtol Solák. Školám, ktorým bol mail doručený, odporučila polícia uzavretie škôl, kým pominú možné riziká.

Všetky zložky podľa neho pracujú na zistení totožnosti autora výhražného mailu. „Vzhľadom na latentnosť a anonymitu spáchania skutku je vystopovanie digitálnej stopy veľmi sťažené. Snažíme sa získať všetky dostupné informácie,“ skonštatoval šéf polície.

V rámci opatrení polícia posilnila hliadkovú činnosť v dotknutých školách. Preveruje aj možné riziká škôl v Bratislavskom, Žilinskom a Prešovskom kraji.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite