Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Reynders: Eurokomisia zasiahne proti Slovensku, ak poruší zásady právneho štátu

.tasr .slovensko

Európska komisia minulý týždeň v stredu (6.12) požiadala Slovensko, aby nepokračovalo v novelizácii Trestného zákona a zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry.

Reynders: Eurokomisia zasiahne proti Slovensku, ak poruší zásady právneho štátu SITA/Tomáš Somr

európska komisia (EK) nezaváha zasiahnuť proti Slovenskej republike akýmkoľvek spôsobom vrátane obmedzenia eurofondov, ak by kroky vlády vedenej premiérom Robertom Ficom v oblasti právneho štátu porušovali pravidlá EÚ. V stredu to v rámci rozpravy o situácii na Slovensku v pléne Európskeho parlamentu (EP) povedal eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders, informuje spravodajca TASR. 

Diskusiu v europarlamente o situácii na Slovensku po nástupe novej vlády začiatkom decembra presadila Európska ľudová strana (EPP). Iniciátorom tejto rozpravy bol europoslanec Ivan Štefanec (KDH), ktorý je vedúcim slovenskej delegácie EPP v europarlamente.

Do rozpravy sa prihlásilo 33 rečníkov, vrátane 12 zo 14 slovenských europoslancov. 

Eurokomisár naznačil, že pripravované zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry a ďalšie úpravy fungovania justičných orgánov na Slovensku sú „znepokojujúce“ a exekutíva EÚ tieto zámery analyzuje.

Štefanec pre TASR spresnil, že po stredajšej rozprave v pléne EP zákonodarný zbor EÚ prijme uznesenie k situácii na Slovensku v januári budúceho roka. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite