Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Záchranári počas Silvestra zasahovali celkovo 1868-krát

.tasr .slovensko

Desiatky výjazdov sa týkali intoxikácie alkoholom, 13 poranení pyrotechnikou.

Záchranári počas Silvestra zasahovali celkovo 1868-krát SITA/Viktor Zamborský Oslavy príchodu nového roka v Prešove, 1. 1. 2024

počas Silvestra vyslali ambulancie záchrannej zdravotnej služby k ľuďom celkovo 1868-krát, čo je o 300 výjazdov viac než vlani. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová.

„Počas Silvestra volali na tiesňovú linku 155 najviac ľudia s bolesťami brucha, hypertenziou a teplotami,“ priblížila hovorkyňa. Evidujú podľa jej slov aj 60 výjazdov k intoxikácii alkoholom. Ani jeden sa netýkal dieťa. Najviac takýchto prípadov eviduje OS ZZS v Žilinskom a Bratislavskom kraji.

Pri poraneniach súvisiacich s pyrotechnikou bol podľa slov Klimešovej najzávažnejší prípad 22-ročného muža z Košického kraja. Záchranári ho po prvotnom ošetrení transportovali s devastačnými poraneniami tváre na umelej pľúcnej ventilácii do nemocnice v Košiciach. Doplnila, že ďalší závažný prípad bol 45-ročný muž, ktorému po výbuchu ohňostroja amputovalo dva prsty. Záchranári ho podľa slov hovorkyne previezli do nemocnice v Nových Zámkoch.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite