Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Platforma Ambrela vo štvrtok pripomenie doterajšiu pomoc Slovenska Ukrajine

.tasr .slovensko

Zamerať sa chcú na možnosti ďalšej podpory pri obnove Ukrajiny.

Platforma Ambrela vo štvrtok pripomenie doterajšiu pomoc Slovenska Ukrajine SITA/AP PHOTO/ANDRIY ANDRIYENKO

podujatie Dva roky vojny vo štvrtok v Bratislave pripomenie doterajšiu humanitárnu pomoc Slovenska Ukrajine a otvorí tiež otázku jej ďalšieho pokračovania. Zároveň budú ocenené viaceré osobnosti. TASR o tom informovala platforma rozvojových organizácií Ambrela, ktorá podujatie organizuje. 

„Chceli by sme poďakovať všetkým našim partnerom a najmä občianskej spoločnosti za pretrvávajúcu solidaritu a kontinuálne doručovanie humanitárnej pomoci núdznym a presídleným ľuďom priamo na Ukrajine. Zároveň chceme v rámci tohto podujatia diskutovať o tom, ako by sme spoločne mohli pomáhať efektívne aj naďalej, a prečo bude pri obnove Ukrajiny dôležitá pomoc našich občianskych organizácií,“ vysvetlil výkonný tajomník Ambrely Daniel Kaba.

Podujatie má byť priestorom na ukážku aj reflexiu toho, ako občianska spoločnosť v uplynulých dvoch rokoch pomáhala na Ukrajine. Súčasťou budú prezentácie humanitárnych organizácií Ambrely, výstava fotografií SAMRS s ukážkami SlovakAid projektov, príhovory hostí a panelová diskusia. „V panelovej diskusii s názvom 'Ako ďalej - miesto a možnosti slovenských organizácií pri obnove Ukrajiny' zhodnotíme, ako vyzerala a akým výzvam čelila distribúcia humanitárnej pomoci na východ od SR; aký vplyv má humanitárna kríza na tamojšie obyvateľstvo; aké budú jeho potreby vzhľadom na rozsah škôd a dĺžku vojny; a tiež načrtneme, ako prepojiť mimovládny sektor s biznisom pri obnove krajiny,“ dodal Kaba.

Súčasťou podujatia bude aj oceňovanie humanitárnych osobností v kategórii štátna správa, mimovládna organizácia a biznis sektor.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite