Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dankovu nehodu budú vyšetrovať ako priestupok

.sita .slovensko

Dôvodom je zistenie, že výsledky skráteného vyšetrovania preukazujú, že nejde o trestný čin, ale o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom.

Dankovu nehodu budú vyšetrovať ako priestupok SITA/Milan Illík

dopravnú nehodu podpredsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka navrhla polícia postúpiť na priestupkové konanie. Ako informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová, v trestnej veci vedenej pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia rozhodol poverený príslušník Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava o postúpení trestnej veci inému orgánu, konkrétne oddeleniu bezpečnosti cestnej premávky Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava IV. Dôvodom uvádzaným v jeho uznesení je podľa hovorkyne zistenie, že výsledky skráteného vyšetrovania preukazujú, že nejde o trestný čin, ale o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom.

„Uznesenie o postúpení veci bolo dnes doručené príslušnej okresnej prokuratúre. Závery uznesenia a súvisiaci spisový materiál, vrátane znaleckého posudku, budú preskúmané v rámci výkonu prokurátorského dozoru," uviedla Kováčová s tým, že dozorujúci prokurátor vyhodnotí zákonnosť a dôvodnosť postupu povereného príslušníka KDI, KR PZ Bratislava, ako aj zákonnosť a dôvodnosť samotného uznesenia o postúpení veci. „Pokiaľ ide o zverejnenie kamerových záznamov, toto bude možné po preskúmaní záverov uznesenia a súvisiaceho spisového materiálu dozorujúcim prokurátorom," dodala Kováčová.

Šéf národniarov vo štvrtok 12. januára okolo 23:30 narazil do semaforu v bratislavskej Dúbravke. Po nehode z miesta odišiel. Policajtom Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, ktorí objasňovali dopravnú nehodu, sa s Dankom podarilo skontaktovať až v piatok 12. januára o 14:30. Vypočuli ho a podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite