Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia: Hrozby bombových útokov adresovali vyše 200 školám, zaoberá sa nimi NAKA

.tasr .slovensko

Vyšetrovateľ NAKA začal v dvoch prípadoch trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.

Polícia: Hrozby bombových útokov adresovali vyše 200 školám, zaoberá sa nimi NAKA FACEBOOK/POLÍCIA SR

hrozbami bombových útokov na školách sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Adresované boli viac ako 200 školám na takmer celom Slovensku. Polícia okamžite prijala potrebné opatrenia, aby zabránila možným následkom uvedeným v mailoch, ktoré boli školám doručené. Informovala o tom na sociálnej sieti.

„Prijímame všetky opatrenia, aby nedošlo k ohrozeniu na životoch a zdraví osôb. Takéto hrozby Policajný zbor neberie na ľahkú váhu, preto sme do opatrení zapojili okrem príslušníkov NAKA aj ďalšie zložky polície,“ priblížili policajti. Zapojení do toho boli pyrotechnici, psovodi so špeciálne cvičenými služobnými psami a jednotky poriadkovej polície jednotlivých policajných krajských riaditeľstiev.

Polícia je tiež podľa vlastných slov v kontakte s jednotlivými školami, ktoré jej poskytujú plnú súčinnosť. „Podobné maily boli poslané aj minulý týždeň viac ako 120 školám v Bratislavskom kraji,“ pripomenula.

Na základe zhromaždených dôkazov začal vyšetrovateľ NAKA v oboch prípadoch trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Páchateľovi tak hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. „Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu mailov intenzívne pracujeme, spolupracujeme aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi,“ deklarovali policajti.

Bomby v utorok ráno nahlásili na školách vo všetkých ôsmich krajoch. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite