Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka ocenil politické gesto Čaputovej a Pellegriniho

.sita .slovensko

Po včerajšom útoku progresívci ihneď pozastavili bežiacu kampaň do volieb do Európskeho parlamentu.

Šimečka ocenil politické gesto Čaputovej a Pellegriniho SITA/Milan Illík

predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka ocenil spoločnú výzvu na zmierenie a politické gesto úradujúcej prezidentky Zuzany Čaputovej a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Zdôraznil, že atentát na premiéra štátu je aj atentátom na demokraciu a vyzdvihol potrebu ukončiť špirálu útokov a obviňovania sa. „Musíme k tomu prispieť každý svojím dielom, ako politici aj ako občania," uviedol.

Dodal, že po včerajšom útoku na predsedu vlády Roberta Fica (predseda strany Smer-SD) progresívci ihneď pozastavili bežiacu kampaň do volieb do Európskeho parlamentu. S cieľom upokojiť situáciu na Slovensku tiež poskytujú plnú súčinnosť a spoluprácu politickým partnerom.

Čaputová a Pellegrini dnes spoločne vyzvali národ na zmierenie, upokojenie vášní a nenávisti v spoločnosti. Spoločne pozvú do Prezidentského paláca všetkých lídrov parlamentných strán s cieľom upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Pellegrini tiež apeloval na politické subjekty, aby prerušili kampaň pred eurovoľbami. „Kampaň úplne prirodzene so sebou prináša konfrontáciu, vyhraňovanie a vzájomné obviňovanie sa politikov. Ale ďalšia konfrontácia je to posledné, čo dnes Slovensko potrebuje," uviedol.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite