Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS navrhuje 100 dní pokoja, teda zdržanie sa politických útokov

.sita .slovensko

Progresívici súčasne odmietli hádzanie viny za útok na opozíciu alebo na médiá.

PS navrhuje 100 dní pokoja,  teda zdržanie sa politických útokov SITA/Viktor Zamborský

progresívne Slovensko navrhuje 100 dní pokoja. Žiadajú, aby sa všetci zdržali akýchkoľvek politických útokov či krokov a návrhov v oblastiach, ktoré najviac polarizujú spoločnosť. Uviedol to predseda PS Michal Šimečka s tým, že v mene PS praje predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) a jeho blízkym veľa sily a čo najskoršie zotavenie. 

Ako Šimečka vyhlásil, nebol to len útok na slovenského premiéra, ale aj útok na celú demokraciu a Slovensko ako také. „Niečo také hrozné sa nikdy nemalo stať,“ dodal predseda PS, ktorý súčasne ocenil dnešné gesto a výzvu na zmierenie od prezidentky Zuzany Čaputovej a novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho.

„Zo všetkého najviac potrebujeme ukončiť špirálu vzájomných útokov a obviňovania sa a musíme k tomu prispieť všetci,“ dodal Šimečka s tým, že PS po včerajšej udalosti skončili kampaň do Európskeho parlamentu a iné politické aktivity a sústredia sa na podporu politickým partnerom na upokojenie situácie. Súčasne informoval, že PS prijíma pozvanie Pellegriniho a Čaputovej na stretnutie lídrov politických strán v parlamente. 

Progresívici súčasne odmietli hádzanie viny za útok na opozíciu alebo na médiá. „Tento barbarský čin osamelého vlka, strelca, nijakým spôsobom nesúvisí s nenásilnými protestami,“ uviedol Šimečka a pripomenul, že právo zhromažďovať sa je jedným z demokratických princípov. 

„Spoločne odsúďme každý nenávistný prejav a poďme sa dohodnúť, ako politické strany, že ich nebudeme tolerovať ani šíriť,“ vyhlásil predseda PS s tým, že je potrebné hovoriť o politickej kultúre a opäť sa dohodnúť na základných pravidlách, ktoré budú všetci rešpektovať a budú založené na vecnom a odbornom dialógu, a to aj napriek rozdielnym názorom. „Silne cítim, že takto to ďalej nejde a je potrebné konať rýchlo,“ uzavrel Šimečka.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite