Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú

.tasr .slovensko

V aktuálnej situácii označila za najdôležitejšie, aby nastal posun v upokojení situácie.

Prezidentka považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú SITA/Diana Černák

prezidentka Zuzana Čaputová považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. Je podľa nej prirodzené, že si jeho príprava vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť. V aktuálnej situácii označila za najdôležitejšie, aby nastal posun v upokojení situácie. Ako menej dôležité vidí, či sa stretnutie uskutoční neskôr alebo na inom mieste. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec. 

Hlava štátu zvolala stretnutie lídrov všetkých parlamentných politických strán spoločne so svojím nástupcom Petrom Pellegrinim po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Cieľom bolo upokojiť situáciu a odmietnuť násilie.

Pellegrini v nedeľu vyhlásil, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas. Ako komentoval, posledné dni a tlačové konferencie ukázali, že niektorí politici nie sú schopní základnej sebareflexie ani po takejto tragédii.

Predsedu vlády postrelili v stredu (15. 5.) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Momentálne je mimo ohrozenia života, no jeho stav je naďalej vážny.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite