Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka oceňuje uznesenie, ktorým odsúdili atentát na premiéra

.tasr .slovensko

Uplynulé dni boli podľa hlavy štátu pre Slovensko mimoriadne náročné.

Prezidentka oceňuje uznesenie, ktorým odsúdili atentát na premiéra SITA/Diana Černák

prezidentka SR Zuzana Čaputová oceňuje prijatie uznesenia, ktorým v utorok Národná rada (NR) SR odsúdila atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Poslanci tým podľa nej urobili potrebný a dôležitý krok k upokojeniu spoločenskej atmosféry. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

„Oceňujem, že prijatie uznesenia podporili všetci prítomní poslanci. Je dôležité, aby v takýchto krokoch naďalej pokračovali aj ďalší aktéri verejného a spoločenského života a spoločne tak prispeli k zníženiu napätia v spoločnosti,“ vyhlásila Čaputová.

Uplynulé dni boli podľa hlavy štátu pre Slovensko mimoriadne náročné. O to viac si prezidentka váži, že lídrom parlamentných strán sa v tejto zložitej situácii podarilo prekonať rozdiely a nájsť spoločnú cestu. 

Národná rada SR odsúdila útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej. Vyzýva na nešírenie nenávisti. Ľudia podľa poslancov nesmú byť terčom nenávisti pre svoje politické názory. Vyplýva to z uznesenia, ktoré v utorok jednomyseľne schválil parlament. Predložila ho skupina koaličných poslancov.

Parlament uznesením zároveň vyzval všetky politické subjekty, mimovládny sektor, médiá, ústavných činiteľov a verejne činné osoby na rešpektovanie volebných výsledkov a nešírenie nenávisti voči legitímnej demokratickej vláde. Apeloval na nich, aby zmierňovali napätie v spoločnosti a prestali s nenávistnou rétorikou.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite