Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského sa vo štvrtok nezačne

.tasr .slovensko

Dôvodom je sťažnosť, ktorú podal Pčolinský proti uzneseniu sudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku o prijatí obžaloby.

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského sa vo štvrtok nezačne pexels.com

súdny proces v korupčnej kauze bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. sa vo štvrtok 30. mája nezačne.  Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Ako priblížila, hlavné pojednávanie bolo zrušené „vzhľadom na prebiehajúce konanie na Najvyššom súde SR o podanej sťažnosti obžalovaného proti uzneseniu sudcu o prijatí obžaloby“.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 27. októbra 2023 obžalobu na Vladimíra P. pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Pôvodné obvinenie Vladimíra P. zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy pre závažné procesné pochybenia. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára, ktorému súd schválil dohodu o vine a treste.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite