Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS vyzýva Pellegriniho, aby sa ako prezident zastal nezávislých médií

.sita .slovensko

Boj o nezávislosť médií sa podľa Šimečku týka televízií Markíza, Joj aj RTVS.

PS vyzýva Pellegriniho, aby sa ako prezident zastal nezávislých médií SITA/Viktor Zamborský

progresívci vyzývajú budúceho prezidenta Petra Pellegriniho, aby sa zastal nezávislých médií. Informoval o tom predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka. 

Boj o nezávislosť médií sa podľa jeho slov týka televízií Markíza, Joj aj RTVS. „Ich politické diskusie a spravodajstvo sú pod veľkým tlakom,“ skonštatoval Šimečka a vyzval Pellegriniho k záväzku, že bude spoločnosti a politikom príkladom, že sa zastane relevantných médií, a že sa vyjadrí, že ako prezident nebude bojkotovať žiadne z celoštátnych televízií, rozhlasov či denníkov. 

Ďalej ho žiada, aby sa nepridal k tým, ktorí na nich zvyšujú tlak a znemožňujú im robiť prácu ochrancov demokracie. „Poďme naplniť slová o spoločenskom zmieri v praxi a začnime tým, čo teraz najviac horí. Záchranou nezávislých, slobodných, relevantných médií, ktoré sú pre príslušnosť Slovenska k civilizovanej Európe úplne kľúčové,“ vyhlásil predseda PS.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite