Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlár ohrozuje podľa KDH medzinárodnú spoluprácu v boji s pandémiami – čo to znamená podľa Mariana Jaslovského

.sita .marian Jaslovský .slovensko

Nominant SNS pri svojich tvrdeniach zavádza a Slovensku hrozí medzinárodná izolácia.

Kotlár ohrozuje podľa KDH medzinárodnú spoluprácu v boji s pandémiami – čo to znamená podľa Mariana Jaslovského SITA/Milan Illík

poslanec Slovenskej národnej strany (SNS) a zároveň splnomocnenec vlády pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár pri vyjednávaní zmluvy WHO Slovensku nepomáha, naopak znižuje jeho reputáciu v zahraničí a zahráva sa s ohňom. Tvrdí to Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). Zároveň upozorňuje, že SNS pri svojich tvrdeniach zavádza. Kotlár totiž svojim konaním žiadnu zmluvu nezastavil, iba sa odložili rokovania na neskôr.

„Nejde o žiadne zavádzanie diktatúry, ale o dohodu štátov, ako ešte viac spolupracovať pri boji s celosvetovými pandémiami. Malé krajiny ako Slovensko si s pandémiami nedokážu poradiť samé, sú odkázané na spoluprácu s inými krajinami. Konaním pána Kotlára hrozí Slovensku medzinárodná izolácia. Hrozí, že Slovensko bude odstrihnuté od informácií o celosvetových ochoreniach a nebezpečných patogénoch a možnostiach ich liečby,“ hovorí poslanec KDH Peter Stachura.

Ako dodáva, tým pádom sa nebude vedieť pripraviť na prichádzajúce pandémie. Dôsledkom môže byť podľa neho aj nedostatok liekov, vakcín a ochranných pomôcok, keďže nebudeme súčasťou spoločných nákupov a veľké krajiny ich vykúpia skôr a výrazne lacnejšie ako Slovensko, či ohrozenie možnosti čerpať prostriedky z fondov na boj proti šíreniu pandémie.

Podľa poslanca KDH Františka Majerského je nepochopiteľné, že kritika konania pána Kotlára neprichádza z odbornej obce. „Kde je vystúpenie napríklad Slovenskej lekárskej komory, alebo odborných spoločností v oblasti verejného zdravia, ktoré by rázne odmietli kroky splnomocnenca vlády, postavili sa na stranu odbornosti a medicíny založenej na dôkazoch?“ pýta sa Majerský.

KDH preto vyzýva ministerku zdravotníctva a vládu, aby nedovolili poslancovi Kotlárovi zmariť dlho budovanú spoluprácu v oblasti verejného zdravia. Dôsledky môžu mať podľa opozičnej strany v prípade ďalšej pandémie negatívny vplyv na život a zdravie našich občanov. Kresťanskí demokrati rovnako vyzývajú aj odbornú verejnosť, aby v tejto situácii nebola ticho. 

vysvetlenie Mariana Jaslovského:

Samozrejme, že nás odstrihávajú z civilizovanej spoločnosti. Odstrihnú nás tajné služby, pretože Slovensko je jedno veľké bezpečnostné riziko a odstrihnú nás aj európske zdravotnícke štruktúry. Kotlár, spolumoderátor Šimkovičovej z TV Slovan, má na starosti manažment pandémie a je antivaxer. Chápete to? 

Budete dôverovať lekárovi, ktorý na otvorenú zlomeninu bude prikladať pijavice? Minule som videl screenshot zo „zdravotníckej“ stránky Bádateľ, že výborná prevencia poranení strelnými zbraňami je dodať organizmu dostatok železa. Tak takýto je to lekár. Nechcem sa opúšťať, ale ak vznikne nejaká budúca železná opona, nepostavíme ju my, ale bude chrániť pred nami. Ozaj, a čo stavovské organizácie lekárov? Rezignovali?

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite