Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rezort vnútra: Súd sa stotožnil s rozhodnutím, že muž z Tadžikistanu je nebezpečný pre SR

.tasr .slovensko

Vysoko riziková a nebezpečná osoba sa na Slovensko dostala v roku 2022, informoval v marci minister vnútra.

Rezort vnútra: Súd sa stotožnil s rozhodnutím, že muž z Tadžikistanu je nebezpečný pre SR SITA/Diana Černák

súd sa stotožnil s rozhodnutím migračného úradu, že muža z Tadžikistanu možno odôvodnene považovať za nebezpečného pre bezpečnosť SR. Pre TASR to uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR s tým, že postup migračného úradu bol vyhodnotený ako správny a zákonný. O mužovi koncom marca informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). 

„V prípade medializovaného prípadu štátneho príslušníka Tadžikistanu správny súd v Košiciach 30. mája 2024 zamietol správnu žalobu vo veci zrušenia poskytovania dočasného útočiska na území SR jeho osobe,“ spresnil rezort. 

Minister vnútra v marci po zasadnutí mimoriadnej bezpečnostnej rady informoval, že v roku 2022 sa na Slovensko dostala vysoko riziková a nebezpečná osoba. Muž pochádza z Tadžikistanu a má trvalý pobyt na Ukrajine. Zároveň uviedol, že je umiestnený v záchytnom tábore Sečovce a prebieha konanie o jeho extradícii. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite