Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve pápeža Františka vo Vatikáne

.sita .slovensko

Prezidentku sprevádzajú aj matky troch dievčat, ktoré v apríli tragicky zahynuli pri nehode autobusu v Spišskom Podhradí.

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve pápeža Františka vo Vatikáne SITA/AP Photo

prezidentku Zuzanu Čaputovú dnes prijme na osobnej audiencii vo Vatikáne pápež František. Rozlúčková návšteva by podľa prezidentky mohla oživiť a pripomenúť pápežove posolstvá pokory, porozumenia a vzájomnej tolerancie, ktoré zanechali silnú stopu po jeho návšteve Slovenska v roku 2021. Informoval o tom hovorca prezidentka Martin Strižinec.

Ako prezidentská kancelária spresnila, Čaputovú sprevádzajú aj matky troch dievčat, ktoré v apríli tragicky zahynuli pri nehode autobusu v Spišskom Podhradí, keď boli na ceste na diecézne stretnutie mládeže. Prezidentka chce tak čiastočne pomôcť k zmierneniu ich bolesti zo straty najbližších. „Na audiencii u Svätého Otca sa spolu s nimi zúčastní aj kňaz Peter Gombita, ktorý na východnom Slovensku zriadil a prevádzkuje komunitné centrá, v ktorých pomáha najmä ľuďom bez domova. Dlhodobo upozorňuje na problémy spojené s chudobou aj tým, že odbehol desiatky maratónov, pričom v roku 2016 bežal 1500 kilometrov z Košíc až do Vatikánu,“ informovala kancelária a doplnila, že prezidentku vo Vatikáne čaká aj stretnutie so štátnym sekretárom kardinálom Pietrom Parolinom. Uctí si aj pamiatku sv. Cyrila a položí kyticu k jeho hrobu v Bazilike sv. Klimenta v Lateráne.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite