Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Advokát Para: Juraj C., ktorý strieľal na Fica, nie je hospitalizovaný na psychiatrii – čo to znamená podľa Martina Mojžiša

.sita .martin Mojžiš .slovensko

Fico je podľa advokáta obeťou politického terorizmu.

Advokát Para: Juraj C., ktorý strieľal na Fica, nie je hospitalizovaný na psychiatrii – čo to znamená podľa Martina Mojžiša sita/AP Photo/Tomas Benedikovic

nie je pravda, že by Juraj C., ktorý je obvinený z pokusu zavraždiť predsedu vlády Roberta Fica, bol hospitalizovaný na psychiatrii. Na tlačovej konferencii to dnes povedal Ficov poradca a advokát Marek Para. Takéto tvrdenia, ktoré sa objavili v médiách, podľa Paru znevažujú Fica ako obeť politického a teroristického trestného činu.

„Je úplne bežné, že človek je umiestnený v určitom režime, ktorý, samozrejme, neponúka každý výkon väzby, kde ho chránia predtým, aby sa sám nepoškodzoval,“ povedal Para na margo väzobného stíhania Juraja C.

Pokiaľ ide o samotného Fica, ten je podľa advokáta obeťou politického terorizmu. „Robert Fica, tak, ako to vnímam ja z právneho hľadiska, nie je obeťou nejakého jedného človeka. On je obeťou určitého prostredia, určitej skupiny, ktorá systematicky začala zneužívať prostriedky trestného práva na boj s Robertom Ficom. Na to, aby ho fyzicky odstavili," skonštatoval Para. 

vysvetlenie Martina Mojžiša:

Podľa informácií .týždňa z prostredia slovenských psychiatrov je atentátnik Juraj C. umiestnený na psychiatrickom oddelení vo väznici v Trenčíne, ktorému sa bežne hovorí „väzenská psychiatria“. Ľudia z prostredia vládnej koalície informujú o zdravotnom stave Roberta F. a Juraja C. tak hmlisto až zavádzajúco, že je naozaj pozoruhodné, ako veľmi im záleží na slovíčkach, keď ide o psychiatriu v Trenčíne. 

Samozrejme, že sa túto informáciu snažili zatajiť, pretože oni nechcú, aby bol Juraj C. blázon. Jeho čin chcú využiť spôsobom, pri ktorom im je osamelý vlk úplne nanič, oni by radi celú svorku vlkov.

V jednej veci sa však dá s Parom takmer súhlasiť. Jeho veta „on je obeťou určitého prostredia, určitej skupiny, ktorá systematicky začala zneužívať prostriedky trestného práva na boj s Robertom Ficom,“ je až na jeden detail úplne presná. Tým detailom je predpona v slove „zneužívať“, správne má byť „používať“. Pri podozreniach z trestnej činnosti sú to presne tie prostriedky, ktoré sa používať majú. A ktoré sa, milý Para, jedného dňa naozaj použijú.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite