Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sociálne orgány začali konať v prípade chlapca, ktorý mieril atrapou zbrane na Pellegriniho dom

.sita .slovensko

podľa hnutia Progresívne Slovensko minister práve tento incident hrubo zneužíva pre politiku.

Sociálne orgány začali konať v prípade chlapca, ktorý mieril atrapou zbrane na Pellegriniho dom SITA/Diana Černák

sociálne orgány začali konať voči domácnosti, z ktorej pochádza šesťročný chlapec, ktorý z auta mieril atrapou zbrane na dom novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Informoval o tom minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD). Ako spresnil, oddelenie sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately začalo zisťovanie, pričom pôjde o štandardný postup. 

Vykonajú pohovor s dieťaťom a rodičmi a pošlú dožiadania na školu a k lekárovi a navrhnú sociálny plán na základe zistení. „Nie je tolerovateľné, aby šesťročné dieťa s kuklou na hlave a s atrapou zbrane trčalo z auta a na niekoho mierilo. Je to vec, ktorá je okamžite na podnet. Začali sme konanie, kontaktovali sme sa aj s políciou a o výsledkoch budeme informovať,“ uviedol Tomáš a dodal, že zaznamenali ospravedlňujúci list zo strany otca, no podľa ministra ho to nezbavuje zodpovednosti za dieťa a jeho výchovu. „Svojím postupom chceme pomôcť k výchove dieťaťa a zistiť, či tam sú, alebo nie sú problémy,“ uzavrel Tomáš.

V spomínanej domácnosti spolu žije šesťročný chlapec a jeho otec, ktorí sú súčasne aktérmi incidentu, ktorý sa stal minulý týždeň v Bratislave. Otec šoféroval auto a na zadnom sedadle viezol syna, ktorý mal otvorené okno, kuklu na hlave a atrapu zbrane v ruke. Chlapec atrapou zbrane mieril na dom, v ktorom sa zdržiava novozvolený prezident Pellegrini. Ako uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) deň po incidente, polícia a príslušníci Úradu na ochranu verejných činiteľov sú v súčasnosti v reakcii na atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v plnom nasadení a pripravení reagovať v zlomku sekundy. Zbraň či atrapu zbrane tak mohli vyhodnotiť ako bezpečnostnú hrozbu, a celý tento incident mohol tak podľa neho skončiť fatálne.

Výroky ministra práce podľa hnutia Progresívne Slovensko (PS) hraničia so šikanou, tento incident hrubo zneužíva pre politiku. „Akokoľvek bolo nezodpovedné a nebezpečné dopustiť incident, pri ktorom sa šesťročný chlapec vykláňal z okna auta s atrapou zbrane pred domom novozvoleného prezidenta, nie je v poriadku politicky ho zneužívať pred európskymi voľbami,“ vyhlásil predseda PS Michal Šimečka s tým, že ak je to potrebné, môžu konať príslušné orgány, no je podľa neho zvláštne, ak má minister potrebu okomentovať danú rodinu a maloletého chlapca. 

„Žiaľ, v kontexte zneužívania atentátu na premiéra v predvolebných videách, vizuáloch a na mítingoch koaličných strán to nie je prekvapujúce. Považujeme to za nevkusné a nezodpovedné,“ dodal Šimečka. Podpredsedníčka PS Simona Petrík sa vyjadrila, že konanie ministra Tomáša hraničí so šikanou. Je podľa nej nemysliteľné, aby bolo šesťročné dieťa pranierované na Facebooku ministra. „Takto nevyzerá zmierňovanie napätia v spoločnosti. Oveľa viac to pripomína zneužívanie moci a zastrašovanie. Preto apelujeme na pána Tomáša, aby komunikoval opatrnejšie a citlivejšie,“ uzavrela Petrík.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite