Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa SaS sa z eurovolieb stalo trápne divadlo, Smer aj PS stavili na strašenie

.sita .slovensko

Smer-SD zneužíva atentát na Roberta Fica a straší voličov, že musí vyhrať nad progresívcami, ktorí chcú z Bruselu škodiť Slovensku.

Podľa SaS sa z eurovolieb stalo trápne divadlo, Smer aj PS stavili na strašenie SITA

z kampane pred eurovoľbami sa stalo trápne divadlo a zmenila sa na populistické strašenie. Tvrdí to predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling. Smer-SD podľa neho zneužíva atentát na Roberta Fica a straší voličov, že musí vyhrať nad progresívcami, ktorí chcú z Bruselu škodiť Slovensku. „Samozrejme, že Progresívne Slovensko na to hneď reaguje a hovorí, že Smer nás chce vytrhnúť z Európskej únie. Ani jedno, ani druhé však nie je úplne pravda. Obe strany stavili na strašenie, a to preto, lebo okrem pár bodov ani jedna, ani druhá strana nepriniesla žiadny program, akým smerom by sa EÚ mala uberať,“ povedal Gröhling dnes na tlačovej besede.

Podľa neho SaS pripravila najpodrobnejší program zo všetkých politických strán, ktorý je zároveň prísľubom pre voličov, aký bude postoj zástupcov strany pri témach, ktoré sa budú v Európskom parlamente preberať. „Na kandidátke nemáme žiadnych youtuberov ani televízne osobnosti, ale máme tu ľudí – odborníkov. Podľa hodnotenia Transparency International Slovensko máme jednu z najviac transparentných kampaní,“ prízvukoval šéf SaS. Zároveň apeloval na voličov, aby v sobotu prišli voliť „riešenia namiesto strašenia.“

„Tak plytkú a povrchnú kampaň, akú sme zažili teraz, som za celých 15 rokov nezažil,“ zhodnotil líder eurokandidátky a zároveň čestný predseda strany SaS Richard Sulík. V závere sa eurokampaň podľa neho ešte viac zúžila na výkriky typu „voľte nás, aby nevyhrali tí druhí.“ „Ja som hlúpejší argument v celej mojej politickej kariére nepočul,“ zhodnotil Sulík. Podľa neho chýba vecná debata o programoch strán. Je presvedčený, že Európska únia upadá vo svetovom merítku, pretože nie sú predkladané riešenia. „SaS si ako jediná strana dala námahu a poctivo predložila program so 160 riešeniami,“ dodal.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite