Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka: Prvé vystúpenie premiéra po atentáte je politickým sklamaním

.tasr .slovensko

Podotkol, že premiér 14 minút obviňoval médiá, opozíciu, umelcov, EÚ aj zahraničných partnerov.

Šimečka: Prvé vystúpenie premiéra po atentáte je politickým sklamaním SITA/Viktor Zamborský

rvé vystúpenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte je podľa predsedu opozičného PS Michala Šimečku politickým sklamaním. Tvrdí, že sa na jeho politike nič nezmenilo a zdá sa, že Fico odmietol vykročiť k spoločenskému zmiereniu. Uviedol to v reakcii na premiérove stredajšie vyhlásenie na sociálnej sieti.

„Všetci sme mu držali palce, aby sa čím skôr zotavil, všetci sme čin atentátnika ostro odsúdili, všetci sme dúfali, že naozaj vykročíme k spoločenskému zmiereniu. Lenže z prvého vystúpenia sa zdá, že premiér Fico ho odmietol,“ povedal Šimečka.

Podotkol, že premiér 14 minút obviňoval médiá, opozíciu, umelcov, EÚ aj zahraničných partnerov. „Namiesto toho, aby aktívne prispel k spoločenskému zmieru, nazval atentátnika 'aktivistom politickej opozície' a opakoval konšpirácie o celosvetovom sprisahaní Sorosa proti Slovensku,“ skonštatoval.

Šimečku teší, že sa premiérov zdravotný stav zlepšuje a praje mu čo najskorší návrat do práce. „Jeho vystúpenie však potvrdilo všetky dôvody, pre ktoré sme presvedčení, že Smer je potrebné politicky poraziť v demokratických voľbách,“ podotkol. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite