Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka dostane najvyššie české vyznamenanie Rad Bieleho leva — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Rad Bieleho leva je najvyššie štátne vyznamenanie Českej republiky.

Prezidentka dostane najvyššie české vyznamenanie Rad Bieleho leva — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/AP Photo/Viginia Mayo, Pool

prezidentka SR Zuzana Čaputová dostane počas budúcotýždňovej návštevy Prahy od českého prezidenta Petra Pavla Rad Bieleho leva za prínos k budovaniu vzťahov medzi oboma krajinami. V piatok to oznámil komunikačný odbor kancelárie českého prezidenta, informuje TASR.

Rad Bieleho leva je najvyššie štátne vyznamenanie Českej republiky. Prezidentkina posledná zahraničná cesta vo funkcii povedie do Českej republiky, a to budúcu stredu (12. 6.) a štvrtok (13. 6.). V stredu ju čaká rokovanie s Pavlom na Pražskom hrade, vo štvrtok vystúpi na desiatom ročníku medzinárodnej konferencie Prague European Summit. Čaputovej uplynie mandát 15. júna, keď ju v úrade vystrieda Peter Pellegrini.

vysvetlenie Eugena Kordu:

Na Slovensku nie je mnoho politikov, ktorých si naši susedia ctia. Pani prezidentka Zuzana Čaputová je jednou z nich. Ak sa prezident Českej republiky rozhodol, že jej toto vysoké štátne vyznamenanie udelí , tak to nie je žiadne zdvorilostné gesto, či darček na rozlúčku. 

Je skutočným ocenením toho, čo spravila nielen pre Slovensko, ale aj pre naše vzájomné vzťahy. Čo viac si môžeme želať, ako mať  vo vedení nášho štátu čo najviac politikov podobného rangu akou je pani prezidentka. 

Vystrieda ju však zbabelý a vierolomný človek, ktorý sa dal do služieb Roberta Fica a hlavne sa aktívne podieľal a bude sa aj ako prezident podieľať na likvidácii demokracie. V jeho rukách celkom určite takéto ocenenie neskončí a my budeme mať mnoho nechcených príležitostí červenať sa za jeho postoje. 

Po dvoch posledných prodemokratických hlavách štátu, Zuzane Čaputovej a Andreja Kisku sme si zvolili bezcharakternú figúrku. Treba len dúfať, že sa to o 5 rokov zmení. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite