Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Blaha plánuje ako podpredseda NRSR skončiť v júli, za nástupcu navhruje Gašpara

.tasr .slovensko

Samotného mandátu poslanca sa Blaha, ako aj jeho kolega Erik Kaliňák chcú vzdať deň pred nástupom do Európskeho parlamentu.

Blaha plánuje ako podpredseda NRSR skončiť v júli, za nástupcu navhruje Gašpara SITA/Milan Illík

podpredseda Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa po zvolení za poslanca Európskeho parlamentu plánuje vzdať funkcie v slovenskom parlamente začiatkom júla, ešte na schôdzi začínajúcej sa v utorok (11. 6.). Ešte v ten deň by sa mohol zvoliť jeho nástupca. Potvrdil, že jedným z vážnych kandidátov na post je súčasný šéf brannobezpečnostného výboru Tibor Gašpar (Smer-SD).

Samotného mandátu poslanca NR SR sa Blaha, ako aj jeho stranícky kolega Erik Kaliňák chcú vzdať deň pred nástupom do Európskeho parlamentu, v polovici júla. „Dovtedy ďalej fungujeme v slovenskom parlamente, ja ďalej budem na pozícii podpredsedu národnej rady,“ poznamenal Blaha na pondelkovej tlačovej konferencii.

Erik Kaliňák bude aj po nástupe do europarlamentu ďalej pôsobiť ako šéf zboru poradcov premiéra Roberta Fica (Smer-SD). „Práca poradcu sa nevylučuje s mandátom poslanca tak na Slovensku, ani v rámci Európskej únie,“ skonštatoval.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite