Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka: PS je dnes najsilnejšou liberálnou stranou v Európe

.sita .slovensko

PS chce na výsledok v eurovoľbách nadviazať a zabojovať o to, aby sa vízia moderného a európskeho Slovenska presadila aj v ďalších voľbách.

Šimečka: PS je dnes najsilnejšou liberálnou stranou v Európe SITA/Jana Birošová

pri pohľade na výsledky volieb do Európskeho parlamentu v iných európskych krajinách je dnes Progresívne Slovensko najsilnejším liberálnym politickým subjektom v Európe. Na dnešnej tlačovej konferencii to skonštatoval šéf progresívcov Michal Šimečka. Zároveň zdôraznil, že žiadna slovenská politická strana ešte nezískala taký počet hlasov a šesť kresiel v EP.

„Sme prakticky zdvojnásobili náš zisk z roku 2019," povedal Šimečka. Výsledok PS podľa neho signalizuje, že je možné poraziť Smer-SD. „Je to veľmi dôležitá vzpruha do najbližších mesiacov a rokov," vyhlásil predseda PS. Doplnil, že ide aj o odkaz tejto vláde, „nech trochu brzdia, že nemôžu všetko".

PS chce podľa svojho predsedu na výsledok v eurovoľbách nadviazať a zabojovať o to, aby sa vízia moderného a európskeho Slovenska presadila aj v ďalších voľbách. „Či už komunálnych a župných, alebo potom národných," zdôraznil Šimečka. Dodal, že jeho ambíciou je tiež ukotviť hnutie v každom regióne, meste a okrese.

Voľby do Európskeho parlamentu vyhralo hnutie Progresívne Slovensko so ziskom 27,81 percenta hlasov. Získalo tak šesť poslaneckých kresiel, ktoré obsadia Ľudovít Ódor, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Martin Hojsík, Ľubica Karvašová, Michal Wiezik a Lucia Yar.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite