Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poradcom prezidenta Pellegriniho pre otázky zahraničnej politiky bude Ján Kubiš

.tasr .slovensko

„Mnohí ľudia s odchodom prezidentky končia vo svojich pozíciách. Mám vlastnú predstavu o tom, ako manažérsky riadiť prezidentský palác,“ povedal Pellegrini.

Poradcom prezidenta Pellegriniho pre otázky zahraničnej politiky bude Ján Kubiš SITA/Ľudovít Vaniher

poradcom prezidenta Petra Pellegriniho pre zahraničné otázky a medzinárodnú politiku bude diplomat, bývalý generálny tajomník OBSE a exminister zahraničných vecí SR Ján Kubiš. Zvolený prezident SR Pellegrini to uviedol v exkluzívnom rozhovore pre TASR.

Zahranično-politický rozmer práce prezidenta považuje Pellegrini za mimoriadne dôležitý a nechce ho podceniť. V tejto súvislosti pripomenul náročné diplomatické misie Jána Kubiša v službách Organizácie spojených národov (OSN). „Som rád, že budem mať pri sebe takéhoto skúseného diplomata a budem sa s ním vedieť poradiť pri príprave na samity a ťažké diskusie,“ konštatoval Pellegrini.

Dodal, že buduje tím svojich poradcov a oslovuje ľudí v oblastiach, ktoré považuje za prioritné. Zároveň sa pripravuje na prevzatie prezidentského úradu. „Mnohí ľudia tam s odchodom pani prezidentky končia vo svojich pozíciách. Mám vlastnú predstavu o tom, ako manažérsky riadiť prezidentský palác,“ povedal Pellegrini.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite