Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini zastúpi premiéra na pondelkovom neformálnom stretnutí lídrov EÚ

.tasr .slovensko

Pôjde podľa neho o prvé neformálne diskusie po eurovoľbách o obsadení postov šéfa Európskej komisie (EK) či Európskej rady.

Pellegrini zastúpi premiéra na pondelkovom neformálnom stretnutí lídrov EÚ SITA/Jakub Julény

zvolený prezident SR Peter Pellegrini bude zastupovať premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na neformálnom stretnutí lídrov EÚ v Bruseli. Uskutoční sa v pondelok (17. 6.). Pellegrini to uviedol v rozhovore pre TASR. Na zasadnutí budú lídri diskutovať o obsadení hlavných funkcií v inštitúciách EÚ.

„Vzhľadom na atentát a zdravotný stav premiéra budem musieť dočasne, minimálne už dva dni po inaugurácii, prevziať na seba rolu účastníka neformálneho samitu premiérov a prezidentov v Bruseli,“ skonštatoval Pellegrini. Pôjde podľa neho o prvé neformálne diskusie po eurovoľbách o obsadení postov šéfa Európskej komisie (EK) či Európskej rady. 

Kým lídri EÚ budú na pondelkovom neformálnom zasadnutí diskutovať o obsadení hlavných funkcií v inštitúciách EÚ, ktoré sa vyberajú na základe dohody, Európsky parlament si bude voliť vlastné vedenie v polovici júla.

Prvá oficiálna zahraničná cesta Pellegriniho vo funkcii prezidenta povedie tradične do Českej republiky. Uskutoční sa 26. júna.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite