Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zástupcovia hnutia Slovensko sa nezúčastnia na inaugurácii prezidenta SR

.tasr .slovensko

Svoju neúčasť odôvodňujú nesúhlasom s pozvaním zástupcov Ruska na inauguráciu.

Zástupcovia hnutia Slovensko sa nezúčastnia na inaugurácii prezidenta SR SITA/Martin Havran

zástupcovia hnutia Slovensko sa nezúčastnia na sobotnej (15. 6.) inaugurácii prezidenta SR Petra Pellegriniho. TASR o tom informoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky. Svoju neúčasť odôvodňujú nesúhlasom s pozvaním zástupcov Ruska na inauguráciu. Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková pre TASR reagovala, že do stanoveného termínu potvrdili pôvodne účasť z poslaneckého klubu Slovensko Za ľudí, KÚ len traja poslanci parlamentu.

„Pozvanie zástupcov Ruska na svoju inauguráciu považujeme za výsmech novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho do očí pozostalým po desiatkach tisíc nevinných detí, žien a mužov zavraždených počas besnenia Putinových vrahov na Ukrajine,“ uviedlo hnutie. Považuje to za arogantný prejav „absolútnej ignorácie voči utrpeniu bezbranných obetí a prejav nerešpektovania územnej celistvosti Ukrajiny“.

Medveď Macíková v reakcii uviedla, že na inauguráciu dostalo pozvanie Veľvyslanectvo Ruskej federácie v SR. „Keďže veľvyslanec sa nenachádza v týchto dňoch na Slovensku, za ambasádu pošlú na inauguráciu tzv. chargé d'affaires,“ uviedla. Zároveň dodala, že traja poslanci z klubu Slovensko Za ľudí, KÚ, ktorí sa mali zúčastniť na inaugurácii, svoju účasť zrušili postupne 27. mája, 11. júna a 13. júna.

Pellegrini sa prezidentského úradu ujme v sobotu na inaugurácii počas slávnostnej schôdze Národnej rady SR v priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite