Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Richard Kollár: Šéf vládnej komisie pre pandémiu Peter Kotlár tvrdí, že žiadna pandémia na Slovensku nebola. Čo tým sleduje?

.richard Kollár .slovensko

Kotlár je popierač vedy a partner ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej z dezinformačnej TV Slovan.

Richard Kollár: Šéf vládnej komisie pre pandémiu Peter Kotlár tvrdí, že žiadna pandémia na Slovensku nebola. Čo tým sleduje? SITA/Milan Illík

bola pandémia (na Slovensku)? 

Táto otázka nie je správne položená, lebo nepotrebuje otáznik. Správou otázkou je, prečo si niekto otázku kladie týmto spôsobom. 

To je tá dôležitá vec, na ktorú je potrebné sa pripraviť - hneď. A nielen my, ale napríklad aj prezident Peter Pellegrini. 

Prečo kladie Kotlár a jeho „expertná“ skupina otázku práve takto nie je ťažké uhádnuť. Stačí si pozrieť len to, kto v tej skupine bol (aj keď o nej toho veľa nevieme, napriek infožiadostiam, či otázkam predloženým v parlamente). Vieme však to, že sú v nej právnici. Nie, nie ekonomickí právnici, ktorí by sa pozreli na to, či sa cez pandémiu všade efektívne využívali zdroje, čo by (mimochodom) bola veľmi užitočná analýza. 

V tej skupine sú právnici ako Štefan Harabin, či Adriana Krajníková. 

Naratív, ktorý príde v septembri (a hneď si aj môžete odpovedať na otázku, prečo sa s tým čaká na september), je tak dnes už jasný. Pandémia na Slovensku nebola, a tak všetky kroky vlády, verejných úradov, či samospráv boli nezákonné. Tvrdiť sa bude, že boli zásadne porušované ľudské práva, neprávom fungovala vláda v núdzovom stave, atď, atď. Spomeňte si, čo všetko sa dá v núdzovom stave a čo všetko sa v skutočnosti dialo. 

Toto všetko budú, ak prijmeme nezmyselnú premisu, že pandémia nebola, závažné trestné činy. Koho by zaujímalo, či sa nejaká firma nezákonne obohatila počas pandémie, keď sa dá postaviť pred súd kompletne celá vláda a s nimi ďalší a ďalší. Vrátane prezidenta Petra Pellegriniho, všakže, keďže prvé pandemické opatrenia prijímal práve on. 

Na mieste ministerky Dolinkovej by som sa veci skutočne intenzívne venoval, pretože stačí nájsť iniciatívneho prokurátora, dohodnúť sa s generálnym prokurátorom a povoľný sudca či sudkyňa sa následne nájdu určite. A následne sa môže rozbehnúť tak absurdná mašinéria, ktorá prevalcuje aj tých, ktorí sa cítia pri moci dnes bezpečne. Asi nikoho neprekvapí, že práve v tejto skupine sedí „skoro-prezident“ Harabin. 

Dnes to nemusí byť tak jasné, ale absurdné vyhlásenie, že pandémia nebola, je reálnym pokusom o štátny prevrat. Predpokladám, že táto agenda bude taktiež aktivovať silné občianske protesty proti vládnemu teroru. Za ľudské práva budú protestovať tí, ktorí nimi inak pohŕdajú. 

Nepodceňujme tento plán. Nemal by ho podceniť ani nik aspoň trochu súdny v súčasnej vládnej koalícii. Zatiaľ sa smejete, ako to Huliak, Šimkovičová, Taraba a iná exotika, nakladajú tým druhým. Ako skvelo pracujete s odsúdeným Dannym Kollárom. Len aby sa oni napokon nesmiali priamo vám. Lebo to, že Andrej Danko bude predseda parlamentu bude ten najmenší problém našej krajiny. 

Mimochodom, ak ste ešte nepodpísali petíciu slovenských vedcov z iniciatívy Veda pomáha proti slovenskému postoju na rokovaní Svetovej zdravotníckej organizácie WHO, tak máte príležitosť. Link nájdete v komentároch. 

Nenechajme si Slovensko ukradnúť tými najhoršími v našej spoločnosti.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite