Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je možné, že niekto vyrábal vírus a ide o akt bioterorizmu, tvrdí k pandémii COVID-19 Peter Kotlár

.sita .slovensko

Možno to všetko bolo podľa Kotlára aj nejako inak. „Je možné, že sa dopracujeme k tomu, že niekto vyrábal vírus. Je tu taká pravdepodobnosť,“ povedal.

Je možné, že niekto vyrábal vírus a ide o akt bioterorizmu, tvrdí k pandémii COVID-19 Peter Kotlár FB/Juraj Krúpa - poslanec NR SR

splnomocnenec vlády na prešetrenie manažovania pandémie a poslanec Peter Kotlár (SNS) sa vo štvrtok na tlačovom brífingu ohradil voči medializovaným tvrdeniam, že je človek, ktorý si neváži obete pandémie COVID-19 a popiera prítomnosť infekčného ochorenia. 

„Odzneli informácie, ktoré vniesli dezinformačné svetlo,“ uviedol Kotlár. Podľa neho ide o účelové zostrihanie informácií médiami. „Som nasratý. Ľudia mi napľuli do tváre,“ povedal Kotlár a popri tom ukázal mediálnu karikatúru jeho postavy, ako močí na hroby tých, ktorí zomreli počas pandémie COVID-19.

Zároveň doplnil, že stále nie sú hmatateľné parametre toho, čo pandémia je a čo nie je. Existuje podľa jeho slov len fádna definícia, že je to epidémia veľkého rozsahu, ktorá preskočí cez kontinent. „Toto bude potrebné jasne zadefinovať,“ pokračoval Kotlár. A až potom je možné obmedzovať život človeka v rámci pandemických opatrení.

Možno to všetko bolo podľa Kotlára aj nejako inak. „Je možné, že sa dopracujeme k tomu, že niekto vyrábal vírus. Je tu taká pravdepodobnosť,“ povedal Kotlár. Ak sa to potvrdí, bude ďalej predkladať dôkazy a posunie to aj na Generálnu prokuratúru. „Ide o akt bioterorizmu? Treba sa na to pozrieť,“ hovorí Kotlár. Zároveň dodal, že v septembri príde komplexná správa, čo si myslí o pandémii. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite