Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Novým veľvyslancom Slovenskej republiky vo Vatikáne bude Juraj Priputen

.sita .slovensko

Blanár vyzdvihol význam slovenskej diplomatickej misie pri Svätej stolici.

Novým veľvyslancom Slovenskej republiky vo Vatikáne bude Juraj Priputen SITA/AP Photo/Andrew Medichini

novým veľvyslancom Slovenskej republiky vo Vatikáne bude Juraj Priputen. Informoval o tom rezort zahraničných vecí s tým, že pred odchodom na zahraničné vyslanie ho prijal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár. Minister vyzdvihol význam slovenskej diplomatickej misie pri Svätej stolici a Zvrchovanom vojenskom špitálskom ráde svätého Jána Jeruzalemského z Rodosu a Malty.

Ako informoval nový veľvyslanec, zastupiteľský úrad SR sa pod jeho vedením zameria na pokračovanie aktívneho bilaterálneho dialógu na všetkých úrovniach: „Rovnako na zintenzívnenie dialógu k aktuálnym témam medzinárodného diania či realizáciu aktivít a podujatí podporujúcich slovensko-vatikánske vzťahy.“

V medzinárodných vzťahoch sa Svätá stolica angažuje v oblastiach, ktoré sa dotýkajú kresťanských, univerzálnych a globálnych tém. Ide predovšetkým o odmietanie vojny, podporu mieru, ochranu ľudskej dôstojnosti a ľudských práv, zákaz trestu smrti alebo boj proti chudobe. „Slovenská republika víta aktivity pápeža Františka ako jednej z najvýznamnejších svetových morálnych autorít v oblasti presadzovania mierových riešení vojnových konfliktov vrátane susednej Ukrajiny a Blízkeho východu,“ povedal šéf slovenskej diplomacie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite