Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český prezident Pavel na Pražskom hrade prijal Petra Pellegriniho

.tasr .slovensko

Politici by mali hovoriť o vývoji situácie na Slovensku po atentáte na premiéra Roberta Fica a tiež o posilňovaní bilaterálnej spolupráce.

Český prezident Pavel na Pražskom hrade prijal Petra Pellegriniho FB/Peter Pellegrini Peter Pellegrini si ráno v Prahe uctil pamiatku obetí tragickej streľby na Filozofickej fakulte

český prezident Petr Pavel prijal v stredu na Pražskom hrade slovenského prezidenta Petra Pellegriniho, ktorý do Česka prišiel na svoju prvú zahraničnú návštevu vo funkcii hlavy štátu. Okrem česko-slovenských vzťahov by politici mali rokovať aj o nadchádzajúcom summite NATO či situácii na Ukrajine, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Podľa Pavlovej kancelárie by politici mali hovoriť o vývoji situácie na Slovensku po atentáte na premiéra Roberta Fica a tiež o posilňovaní bilaterálnej spolupráce. Rokovať by mali tiež o spolupráci krajín v hospodárskej oblasti, napríklad v energetike, kde je podľa Pražského hradu na spoluprácu mnoho príležitostí.

V zahranično-politickej oblasti budú témami rokovania nadchádzajúci summit NATO vo Washingtone, spolupráca pri zaisťovaní obrany, ruská agresia proti Ukrajine či situácia na Blízkom východe.

Pavel by podľa svojich slov chcel v čo najväčšej možnej miere nadviazať na úroveň vzťahov s bývalou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. V utorok uviedol, že z doterajších rozhovorov s Pellegrinim vyplýva, že sú obaja odhodlaní pracovať na tom, aby vzťahy medzi ČR a SR zostali čo najlepšie.

Po skončení rokovania prezidenti zhrnú jeho obsah a výsledky na spoločnej tlačovej konferencii.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite