Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Generálna prokurátora zrušila Gašparovi obvinenie v kauze Ezechiel 7 — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.sita .eugen Korda .slovensko

Kauza sa týka podozrení z korupcie v kauzách Doprastav, Váhostav a Technopol.

Generálna prokurátora zrušila Gašparovi obvinenie v kauze Ezechiel 7 — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Milan Illík

poslanca parlamentu za Smer-SD Tibora Gašpara zbavili obvinenia v kauze Ezechiel 7. Ako povedal na tlačovej besede, dnes mu jeho advokát Marek Para poskytol rozhodnutie generálnej prokuratúry, podľa ktorého mu bolo zrušené obvinenie v kauze Ezechiel 7. „Zatiaľ mi nebolo doručené, jemu už áno, takže mi ho poslal, ale nemal som čas ho ešte naštudovať, lebo má niekoľko desiatok strán,“ uviedol. Gašpar očakáva, že o zrušení jeho obvinenia sa bude v médiách veľa písať. „Nepochybujem, že najväčším vinníkom bude generálny prokurátor,“ dodal.

Gašpara v kauze Ezechiel 7 obvinili spolu s bývalým vyšetrovateľom finančnej jednotky NAKA Romanom Stahlom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Kauza Ezechiel 7 týka podozrení z korupcie v kauzách Doprastav, Váhostav a Technopol. Vtedajší predstavitelia Policajného zboru SR mali údajne manipulovať trestné stíhania v prospech podozrivých oligarchov, a to za úplatky presahujúce 90-tisíc eur.

vysvetlenie Eugena Kordu:

Takýto vývoj predpovedal pred viac ako 24 hodinami  poslanec a bývalý minister práce a sociálnych vecí a ako sa ukazuje aj jasnovidec, Ján Richter. 

Generálna prokuratúra zabezpečila nerušený spánok trestne stíhanému bývalému policajnému prezidentovi, dnes poslancovi a nádejnému podpredsedovi parlamentu Tiborovi Gašparovi. 

Maroš Žilinka urobil presne to, čo sa dalo čakať. Urobil tak potajomky, nevysvetlil, čo ho k takémuto rozhodnutiu viedlo a nedá sa predpokladať, že by našiel odvahu predstúpiť pred novinárov. Jedinou nezodpovedanou otázkou je, či to robí z presvedčenia, za odmenu, alebo ho niekto vydiera. A nedá sa vylúčiť, že v hre môžu byť všetky tri možnosti.

Gašpar je naďalej obžalovaný v kauze Očistec, no dlhodobo svoju vinu odmieta a hovorí o zneužívaní právomocí zo strany konkrétnych osôb v rámci orgánov činných v trestnom konaní. „Obžaloba by mala byť opätovne preskúmaná, pretože dnes majú súdy za povinnosť preskúmať aj niektoré veci, ktoré priniesla novela Trestného zákona, a to napríklad zoznam benefitov, ktoré dostali kajúcnici,“ povedal Gašpar.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite