Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo školstva sa bude sťahovať do nových priestorov

.sita .slovensko

Súčasné budovy dlhodobo nespĺňajú priestorové ani kapacitné potreby ministerstva.

Ministerstvo školstva sa bude sťahovať do nových priestorov SITA/Tomáš Somr

rezort školstva sa bude sťahovať z existujúcich päť lokalít do nových vyhovujúcejších priestorov. Nový prenájom zároveň poskytuje parkovanie pre väčší počet zamestnancov, ako doteraz. Ako informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, nájomná zmluva je účinná od dnešného dňa a platí do roku 2039. K sťahovaniu by malo dôjsť postupne v najbližších mesiacoch.

O výsledku výberu nových priestorov informovalo ministerstvo školstva 30. apríla. Minister školstva Tomáš Drucker poveril odbor kontroly, aby celý proces sťahovania preveril a následne boli pripravené zmluvné podmienky. Táto predmetná kontrola prebiehala v mesiacoch máj a jún, kedy rezort školstva podrobil celý proces výberu nových nájomných priestorov vnútornou kontrolou.

Nájomná zmluva s ministerstvom školstva predstavuje najvýhodnejšie ekonomické podmienky, ktoré štát v podobných podmienkach a v takomto rozsahu za ostatné roky uzatvoril. Nájomná zmluva priestorov Spectrum Tower v Petržalke je podpísaná na 15 rokov. Finálna priemerná cena na uvedený počet rokov predstavuje 12,81 eur na meter štvorcový. Ministerstvo školstva má zároveň možnosť túto budovu odkúpiť.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite