Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Júnová schôdza parlamentu nenaznačovala záujem koalície o zmierenie, myslí si šéf KDH

.sita .slovensko

V diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS to skonštatoval predseda opozičného KDH Milan Majerský, kde sa stretol s Robertom Kaliňákom.

Júnová schôdza parlamentu nenaznačovala záujem koalície o zmierenie, myslí si šéf KDH SITA/Jakub Julény

júnová schôdza parlamentu nenaznačovala záujem vládnej koalície o zmierenie a upokojenie situácie v spoločnosti po útoku na premiéra Roberta Fica. 

„Júnová schôdza išla valcovaním rad za radom," vyhlásil Majerský s tým, že celá vec mu pripadá ako „revanšizmus za to, čo sa udialo". „Veď tú veľkorysosť by mal prejaviť práve ten, kto bol poškodený, kto bol poranený," myslí si Majerský. Doplnil, že v tejto súvislosti očakával, že príde stav pokoja. „Ale boli sme svedkami niečoho úplne iného," uzavrel šéf KDH.

Podľa podpredsedu vlády a ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) však vládna koalícia urobila prvý veľký krok k zmiereniu a upokojeniu situácie už po prevzatí moci na jeseň 2023. „Žiadny revanš ani odveta nenastala, nikomu sme dvere nevykopávali. Žiadne ozbrojené komandá nechodili po lídrov opozície," zdôraznil Kaliňák. Zároveň upozornil Majerského, aby si nemýlil zmierenie so slabosťou. „Jednoducho, to bol krok, ktorý sme urobili na zmierenie. A to, že ste si na to hneď zvykli, to neznamená, že sme to zmierenie nepriniesli," dodal minister.

detaily vyšetrovania útoku na Fica Kaliňák nevie a nechce vedieť

Podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) nevie a nechce vedieť detaily z vyšetrovania útoku na predsedu vlády Roberta Fica. Ako povedal v diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS, príde čas, kedy sa vyšetrovateľ alebo prokurátor rozhodne, že sú v takej fáze vyšetrovania, že môžu verejnosť oboznámiť s nejakými výsledkami vyšetrovania.

„Či to bude po prázdninách, na jeseň alebo tak, ja na to nijakým spôsobom netlačím,“ zdôraznil Kaliňák.

Predseda opozičného KDH Milan Majerský v tejto súvislosti povedal, že vláda mala prijímať súbor opatrení známy ako „lex atentát" práve až po ukončení vyšetrovania. „Keď by sme vedeli, že v akom stave, ktoré veci máme, napríklad Úrad pre ochranu ústavných činiteľov, odborná analýza, odborné stanoviská, a tak ďalej,“ uviedol Majerský. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite