Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka vyzval Fica, aby prestal urážať státisíce voličov a voličiek

.sita .slovensko

Takto asi vyzerá ten povestný zmier v jeho podaní, uviedol Šimečka.

Šimečka vyzval Fica, aby prestal urážať státisíce voličov a voličiek SITA/Jana Birošová

predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka apeluje na premiéra Roberta Fica (predseda strany Smer-SD), aby prestal urážať státisíce voličov a voličiek. Učinil tak v súvislosti s Ficovým prejavom pri príležitosti osláv sviatku sv. Cyrila a Metoda, v ktorom predseda vlády prirovnal progresivizmus a liberalizmus k rakovine. 

Išlo o Ficovo prvé verejné vystúpenie od atentátu v Handlovej. „Takto asi vyzerá ten povestný zmier v jeho podaní,“ vraví Šimečka. Šéf progresívcov premiéra vyzval, aby neurážal voličstvo, ktoré sa vo voľbách rozhodlo pre hodnoty slobody, rovnosti a lepšej budúcnosti. „Ak by sa týmito hodnotami riadil počas svojej politickej dráhy od roku 1992 aj on, žilo by sa dnes všetkým ľuďom na Slovensku výrazne lepšie. Za to, že sa mu už štvrté desaťročie všetci skladajú na živobytie, by si to naozaj zaslúžili,“ skonštatoval predseda PS.

K Ficovmu prejavu sa na sociálnej sieti vyjadril aj prededa strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling. Podľa jeho názoru Fico neprekvapil a sviatok zneužil na bičovanie emócií a nenávisti.

Premiér sa v rámci prejavu vyjadril, že musíme postaviť hrádzu progresívnym a liberálnym ideológiám. Označil ich za nezmyselné a dodal, že sa šíria ako rakovina. „Sú to ideológie, ktoré poškodzujú túto krajinu a vznikli predvčerom," tvrdil Fico vo svojom prejave. Deklaroval tiež, že kvôli „módnym trendom" nebudú meniť zákony či ústavu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite