Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér prišiel v utorok prvýkrát od atentátu na rokovanie vlády – čo to znamená podľa Martina Horičku

.tasr .martin Horička .slovensko

V stredu sa uskutoční tradičné rokovanie vlády, ktoré bude podľa Úradu vlády opätovne viesť premiér.

Premiér prišiel v utorok prvýkrát od atentátu na rokovanie vlády – čo to znamená podľa Martina Horičku SITA/Milan Illík

premiér Robert Fico (Smer-SD) prišiel v utorok na rokovanie vlády. Ide o jeho prvé rokovanie po atentáte. Vláda sa v utorok zaoberá plnením úloh plánu obnovy aj eurofondami.

„Pomaly sa vraciam do pracovného tempa a dúfam, že čoskoro budem v poriadku, aby som mohol naplno vykonávať svoju funkciu, do ktorej ma zvolili občania Slovenskej republiky,“ povedal Fico. V stredu (10. 7.) sa uskutoční tradičné rokovanie vlády, ktoré bude podľa Úradu vlády SR opätovne viesť premiér.

Minister investícií Richard Raši (Hlas-SD) priblížil, že Fico bol v poriadku a rokovanie vlády viedol tak, ako predtým. Ministri mali zároveň rozpravu o tom, čo bude na stredajšom rokovaní vlády. Podľa Rašiho predložia jeden veľmi dôležitý materiál, o ktorom viac povedať nechcel.

Premiéra postrelili po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája. Streľbou zblízka mu páchateľ činu spôsobil viaceré vážne zranenia. Fico sa v uplynulých dňoch zúčastnil na cyrolo-metodských oslavách aj žatve. 

vysvetlenie Martina Horičku:

„Drahé progresívno liberálne médiá a opozícia, prepáčte, že som prežil, ale som späť,“ napísal Robert Fico na sociálnych sieťach pod fotkou zo zasadania vlády. Náš premiér sa dnes zúčastnil svojho prvého rokovania na Úrade vlády od atentátu. A zajtra už by mal zasadanie vlády viesť. Podľa ministra Richarda Rašiho na ňom budú rokovať o veľmi „dôležitom materiáli“. To znie trochu znepokojivo; vlastne ako všetko, čo v poslednom čase vládna moc za „dôležité“ považuje. Teda rozhodne nie blaho svojich občanov, ale blaho svojich ľudí, prípadne ovládnutie tam či toho úradu, alebo tam či toho média.

Ostáva len dúfať, že o nič „dôležité“ v tomto zmysle nepôjde. Sú predsa letné prázdniny, tie bývajú jediným obdobím, kedy nám politici dajú aspoň trocha pokoja. No zdá sa, že doba sa mení. Inak by sa Fico nerozhodol pre svoj veľký návrat práve na začiatku leta. Zrejme už je nedočkavý. Pre politika moci totiž musí byť odlúčenie od moci, hoci aj chvíľkové, veľmi nepríjemným, až bolestivým zážitkom. Všetko tak nasvedčuje tomu, že toto leto si od vlády a jej rozmarov neoddýchneme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite