Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico telefonoval so Šmyhaľom, potvrdil mu ponuku hospitalizácie detí z Kyjeva

.tasr .slovensko

Ukrajinský premiér tiež pozval slovenskú vládu na rokovanie na území Ukrajiny.

Fico telefonoval so Šmyhaľom, potvrdil mu ponuku hospitalizácie detí z Kyjeva sita/Ashlee Rezin/Chicago Sun-Times via AP

premiér Robert Fico telefonoval v utorok s predsedom vlády Ukrajiny Denysom Šmyhaľom. Potvrdil mu ponuku hospitalizovať na Slovensku detských onkologických pacientov zo zničenej nemocnice v Kyjeve. Dohodli sa, že technický prevoz a následnú hospitalizáciu zabezpečia ministri zdravotníctva. Fico sa zároveň poďakoval Šmyhaľovi za prejavy podpory po tom, čo ho v polovici mája v Handlovej vážne zranil atentátnik. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR. 

„Premiéri sa ďalej dohodli, že vlády si v krátkom čase vymenia hodnotenie plnenia záväzkov prijatých na spoločnom rokovaní slovenskej a ukrajinskej vlády v Michalovciach a začnú prípravu ďalšieho spoločného rokovania vlád,“ priblížil ÚV. 

Ako doplnil, ukrajinský premiér pozval slovenskú vládu na rokovanie na území Ukrajiny, pričom ako predbežný termín bola určená druhá polovica septembra alebo začiatok októbra 2024. „Premiéri sa zhodli, že spoločné rokovanie vlád bude výbornou príležitosťou na otvorený a férový dialóg o celom okruhu otázok,“ uviedol úrad. 

Fico zablahoželal Ukrajine k otvoreniu rokovaní o vstupe krajiny do EÚ. Slovenská vláda je podľa ÚV pripravená poskytnúť ukrajinskej vláde technickú pomoc pri týchto negociáciách. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite