Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Festival Pohoda po intenzívnej búrke a páde stanu predčasne ukončili

.tasr .slovensko

Informovali o tom organizátori na sociálnej sieti. Rozhodli sa tak po zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb.

Festival Pohoda po intenzívnej búrke a páde stanu predčasne ukončili SITA/Martin Medňanský

festival Pohoda po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke, ktorá spôsobila pád veľkého stanu a zranila najmenej 12 ľudí, predčasne ukončili. Stanové mestečko treba opustiť do soboty 12.00 h. Festivalové parkovisko a karavan parking je otvorené do 16.00 h. 

„Na základe dostupných informácií by kontrola všetkých stavieb nemohla prebehnúť skôr ako do 24 hodín, čo znemožňuje pokračovať v programe festivalu. Bezpečnosť našich hostí je ale prioritou, a preto veríme, že naše rozhodnutie, ktoré sme spravili s veľkou ľútosťou, všetci pochopia,“ uviedli. 

SITA/Martin Medňanský

Stanové mestečko treba opustiť do sobotňajšieho poludnia.  Festivalové parkovisko a karavan parking budú otvorené do 16.00 h. „Srdce areálu ostane zatvorené,“ doplnili organizátori. Predpokladajú, že o následkoch počasia budú schopní hovoriť v priebehu krátkeho času. „O ďalších krokoch vás budeme priebežne informovať,“ dodali.

SITA/Martin Medňanský

Časť Slovenska zasiahli v piatok večer intenzívne búrky. Na festivale Pohoda spôsobili pád veľkého stanu. Záchranári ošetrili 12 ľahko zranených osôb. Transportovali ich do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Išlo prevažne o úrazy hlavy a horných končatín. Polícia avizovala, že pre pád stanu začne trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite