Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Exprezidentku mrzí, že sa predčasne ukončila tohtoročná Pohoda, zraneným praje skoré uzdravenie

.sita .slovensko

Okrem toho ocenila desiatky príbehov pomoci, podpory a solidarity.

Exprezidentku mrzí, že sa predčasne ukončila tohtoročná Pohoda, zraneným praje skoré uzdravenie SITA/Martin Medňanský

exprezidentku Zuzanu Čaputovú mrzí, že sa predčasne ukončil tohtoročný festival Pohoda. Zároveň momentálne myslí na všetkých zranených a praje im skoré uzdravenie.  „Vždy som verila v empatické a pomáhajúce Slovensko. Som vďačná, že aj teraz sa ľudia v krízovej situácii prejavili správne," napísala na sociálnej sieti. Michalovi Kaščákovi a ďalším organizátorom festivalu odkázala, aby sa nevzdávali a už teraz sa teší na stretnutie na budúcoročnom festivale.

Exprezidentka Čaputová mala dnes na festivale absolvovať diskusiu s Erikom Taberym. „Tí, čo Pohodu poznáte, viete, že tento festival zďaleka nie je len o hudbe. Je o komunite zdieľajúcej spoločné hodnoty, je o ľudskosti, je o úprimnej radosti zo stretnutí a kamarátstiev, je o inšpirácii zo zaujímavých debát. Pohodu netvoria len interpreti a kapely, ktoré prídu zahrať. Festival musel skončiť, ale pohoda nemusí. Prenesme si pohodu domov, do našej každodennosti, do našich komunít, obcí a miest. Slovensko to dnes veľmi potrebuje," uviedla.

Organizátori festivalu Pohoda sa nakoniec rozhodli tento ročník ukončiť z bezpečnostných dôvodov. Ako uviedli na Facebookovej stránke Pohoda Festival, kontrolu všetkých stavieb nemohli urobiť skôr ako do 24 hodín, čo znemožnilo pokračovať v programe festivalu. Program festivalu Pohoda prerušili v piatok, dôvodom bola búrka a silný vietor, ktoré sa prehnali trenčianskym letiskom večer okolo 20:00. Na festivale bolo vyše 30-tisíc návštevníkov. Organizátori ich informovali o príchode búrky a odporučili im ukryť sa v autách, vypnúť si mobilné telefóny a nezdržiavať sa pri kovových konštrukciách stanov.

Podľa medializovaných informácií búrka a silný vietor spôsobili škody na viacerých objektoch v areáli letiska. Záchranári na mieste doposiaľ ošetrili 15 prevažne ľahko zranených ľudí vo veku od 19 - 49 rokov. Dvaja z nich boli cudzinci. Do nemocnice v Trenčíne a Považskej Bystrici transportovali 14 z nich. „Išlo prevažne o úrazy hlavy, pomliaždeniny horných a dolných končatín. Dve ženy utrpeli vážnejšie zranenia-zlomeniny driekovej chrbtice a panvy," uviedlo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite