Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezident odvolal dvoch členov Súdnej rady nominovaných Z. Čaputovou — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Odvolaných sudcov vymenovala do funkcie bývalá prezidentka Zuzana Čaputová.

Prezident odvolal dvoch členov Súdnej rady nominovaných Z. Čaputovou — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA

prezident Peter Pellegrini odvolal dvoch členov Súdnej rady SR, Luciu Berdisovú a Tomáša Gábriša. Tých do funkcie vymenovala bývalá prezidentka Zuzana Čaputová. 

Pellegrini zároveň avizoval, že v utorok (16. 7.) vymenuje troch nových členov, z toho jedného na miesto člena, ktorý sa funkcie vzdal, respektíve mu skončil mandát. Konkrétne mená nových členov neuviedol.

Pellegrini zároveň priblížil, že všetci noví členovia budú pochádzať z advokátskeho prostredia. 

„Už dopredu vás môžem uistiť, že všetci traja budúci členovia Súdnej rady alebo členky Súdnej rady budú pochádzať z advokátskeho prostredia, tak z reálneho výkonu advokátskej praxe, aby to boli ľudia, ktorí majú reálny dotyk dennodenne pri obhajobe svojich klientov so súdnou mocou, ale zároveň to budú aj ľudia z advokátskej samosprávy (...),“ priblížil.

vysvetlenie Eugena Kordu:

Peter Pellegrini, teda prezident, sa aktívne spolupodieľa na ovládnutí súdnictva. Zo Súdnej rady odvolal dvoch jej členov bez toho, aby sa unúval uviesť dôvody, ktoré ho k takémuto kroku viedli. Vraj na ich miesto pošle dve nové osoby a k nim ešte pridá jedného nového člena. 

Zaujímavé je, že všetci  budú z advokátskeho prostredia, vraj aby to boli ľudia, ktorí majú kontakt so súdnou praxou. Pravda bude asi niekde inde a bude zaujímavé sledovať, kto noví členovia sú a aký majú vzťah k poradcovi premiéra Marekovi Parovi.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite