Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka: Koalícia odmietla odsúdiť ruský útok na detskú nemocnicu v Kyjeve – čo to znamená podľa Maríny Gálisovej

.sita .marína Gálisová .slovensko

„Nevedieť jasne odmietnuť barbarské zabíjanie detí na chemoterapii či dialýze, to je naozaj neuveriteľný cynizmus a hanba,“ vyhlásil Šimečka.

Šimečka: Koalícia odmietla odsúdiť ruský útok na detskú nemocnicu v Kyjeve – čo to znamená podľa Maríny Gálisovej

vládna koalícia na dnešnej mimoriadnej schôdzi parlamentu odmietla odsúdiť ruský útok na detskú nemocnicu v Kyjeve. Ako v stanovisku uviedol predseda opozičného progresívneho Slovenska Michal Šimečka, na začiatku schôdze hnutie navrhlo uznesenie o odsúdení, no koaliční poslanci neboli schopní ho podporiť.

„Môžeme mať rôzne názory na zahraničnú politiku, ale nevedieť jasne odmietnuť barbarské zabíjanie detí na chemoterapii či dialýze, to je naozaj neuveriteľný cynizmus a hanba," vyhlásil Šimečka.

Ruské sily počas minulotýždňového útoku na v Kyjev zasiahli aj detskú nemocnicu Ochmatdyt. O život tam prišli dvaja ľudia, vrátane jedného lekára, a 32 utrpelo zranenia. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko povedal, že 94 pacientov z detskej nemocnice previezli do iných zariadení. 

Osem z týchto detí je zranených. Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) útok na detskú nemocnicu v Kyjeve označila za vojnový zločin a v tejto súvislosti už začala aj príslušné konanie. 

vysvetlenie Maríny Gálisovej:

Koalícia, ktorá odmietne odsúdiť takéto jasné porušenie akýchkoľvek princípov ľudskosti, tým vystavuje o sebe jasné vysvedčenie: že v skutočnosti stojí na strane Ruska, na strane agresora. Aj keby viedla reči o mieri, v skutočnosti je za vojnu - vojnu Ruska proti Ukrajine. 

Aj keby sa na zahraničných fórach prezident, ktorý je prezidentom z vôle tejto koalície, akokoľvek dušoval, že Slovensko chce Ukrajine pomáhať a že jej pomáha, len to údajne médiá nevidia, pravda je inde: koalícia podporuje Rusko, stojí na strane Ruska a bude na strane Ruska stáť, aj keby Rusko každý deň opakovalo svoje zvrhlé zverstvá - napokon, Rusko tie zverstvá ozaj opakuje každý deň. 

Koalícia je kolaborantom Ruska. Presne toto znamená dnešné koaličné odmietnutie odsúdiť ruský vojnový zločin, jeden z mnohých.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite