Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mimoriadna schôdza pokračuje rokovaním o návrhu novely Trestného zákona

.tasr .slovensko

Legislatívu v pondelok posunuli poslanci do druhého čítania. Rokujú o nej v skrátenom legislatívnom konaní.

Mimoriadna schôdza pokračuje rokovaním o návrhu novely Trestného zákona SITA/Milan Illík

minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) predložil na utorkové rokovanie ústavnoprávneho výboru pozmeňovacie návrhy, ktoré precizujú definíciu finančných záujmov EÚ a obsahuje aj jednu technickú úpravu. Výbor odporúča poslancom schváliť legislatívu aj s týmito zmenami.

Do diskusie k novele Trestného zákona sa v utorok prihlásili písomne štyria rečníci, z toho dvaja sú za klub. Podpredseda ústavnoprávneho výboru Tibor Gašpar (Smer-SD) informoval o stanovisku výboru, ktorý odporúča poslancom schváliť legislatívu aj s pozmeňujúcimi návrhmi. Tie precizujú definíciu finančných záujmov EÚ a obsahuje aj jednu technickú úpravu. 

Podľa rokovacieho poriadku môže písomne prihlásený poslanec rečniť maximálne 20 minút, ak je prihlásený za klub, tak pol hodiny. Zákonodarcovia môžu na jednotlivých rečníkov reagovať faktickými poznámkami, jedna môže trvať najviac dve minúty.

Po vystúpeniach písomne prihlásených poslancov bude možné sa prihlásiť do diskusie ešte ústne. Hocikedy môžu požiadať o slovo členovia vlády, premiér, podpredsedovia a predseda NR SR.

V prípade trestných činov poškodzujúcich finančné záujmy EÚ sa navrhuje obligatórny trest odňatia slobody uplatňovať v prípade, ak horná hranica trestnej sadzby trestu odňatia slobody ustanovená v osobitnej časti Trestného zákona bude prevyšovať šesť rokov. Navrhuje sa okrem iného aj zavedenie pojmového vymedzenia finančných záujmov EÚ a úpravy niektorých trestných sadzieb.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite