Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS vyzýva Suska na zverejnenie listu od Európskej komisie

.tasr .slovensko

Ministerstvo spravodlivosti tvrdí, že žiaden taký list nedostalo.

SaS vyzýva Suska na zverejnenie listu od Európskej komisie SITA/Milan Illík

opozičná SaS vyzýva ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD), aby zverejnil list, ktorý mu podľa nej mala doručiť Európska komisia (EK). SaS tvrdí, že na verejnosť sa dostala informácia o tom, ako v ňom EK prízvukuje vláde, že posledná novela Trestného zákona je nedostatočná, z dôvodu čoho sú ohrozené eurofondy. Ministerstvo spravodlivosti (MS) tvrdí, že žiaden taký list nedostalo.

Rezort spravodlivosti zároveň potvrdil, že komunikácia medzi ním a EK kontinuálne prebieha. Ozrejmil však, že EK odmietla jeho žiadosť o zverejnenie informácií z ich komunikácie.

Podľa poslankyne Národnej rady SR Márie Kolíkovej (SaS) by sa mal novelou Trestného zákona zaoberať Ústavný súd SR. „Pri posledných zmenách neočakávam nikoho z justície, kto by sa za tieto zmeny postavil a v prípade napadnutia na Ústavnom súde si neviem predstaviť iný výsledok ako konštatovanie protiústavnosti,“ uviedla. 

Podpredseda parlamentu a predseda PS Michal Šimečka tvrdí, že vláda aktuálnou novelou Trestného zákona neváhala ohroziť eurofondy. „Pre vládu bolo natoľko dôležité vybaviť amnestiu a beztrestnosť pre jej ľudí a pre ďalších kriminálnikov, že neváhala ohroziť stámilióny pre Slovensko z európskych fondov. A ešte pritom aj klamala, keď tvrdila, že to má s Európskou komisiou vyjednané, že nebudú absolútne žiadne problémy. Už je zjavné, že sú, napriek všetkým tým opravám (...),“ vyhlásil.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite