Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS: Farma Vrátna s prepojením na Filipa Kuffu získala povolenie na chov za zvláštnych okolností

.sita .slovensko

K chovu dochádza na Snilovskom sedle, okolo ktorého Kuffa nelegálne letel vrtuľníkom — zhodou okolností s blízkym priateľom jedného zo spoločníkov Farmy.

PS: Farma Vrátna s prepojením na Filipa Kuffu získala povolenie na chov za zvláštnych okolností SITA/Milan Illík

farma Vrátna, ktorá má priame prepojenia na oligarchu a bývalého privatizéra Jána Smereka, získala povolenie na podnikanie za zvláštnych okolností.

Poukazuje na to poslankyňa parlamentu za Progresívne Slovensko Tamara Stohlová. „Ich žiadosť najskôr narazila na Správu Národného parku Malá Fatra. Po zmene vedenia a politickom zásahu im bolo vyhovené,” uviedla Stohlová.

Poukazuje na skutočnosť, že Farma Vrátna povolenie chovu oznámila dva dni pred tým, ako bola vôbec doručená žiadosť o udelenie výnimky. „Tieto čudné postupy, žiaľ, dávajú zmysel. Existujú totiž konkrétne prepojenia týchto podnikateľov na Filipa Kuffu. K chovu navyše dochádza na Snilovskom sedle, okolo ktorého pán Kuffa nelegálne letel vrtuľníkom — zhodou okolností s blízkym priateľom jedného zo spoločníkov Farmy Vrátna,” pripomenula poslankyňa let štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Filipa Kuffu (nom. SNS).

Štátni tajomníci Filip Kuffa a Štefan Kuffa podľa nej pre podporu im blízkej firmy ohrozujú nielen Národný park Malá Fatra, ale aj perspektívu pre ľudí. Nevhodné pasenie kráv v citlivom a prísne chránenom vysokohorskom prostredí totiž povedie k devastácii prírody a zhorší ochranu pred prívalovými zrážkami.

„Odmietame tiež na hlavu postavené obvinenia, na ktoré sa v reakcii na naše zistenia zmohli ľudia ovládajúci ministerstvo životného prostredia. Reči o podpore tradičných gazdov sú smiešne. Ako pomôže vidieku podpora prosperujúceho megabiznisu s takmer monopolným postavením v regióne?“ pýta sa Stohlová. Proti vidieku je ničenie prírody, ktorá by tu mala byť na prospech všetkým, ako aj zhoršovanie vodozádržnej schopnosti v čase extrémneho počasia a častých povodní, poukázala.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite