Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kandidát Progresívneho Slovenska prejavil podľa židovskej obce politický extrémizmus – čo to znamená podľa Juraja Petroviča

.sita .juraj Petrovič .slovensko

Kandidát Progresívneho Slovenska v uplynulých parlamentných voľbách a člen opozičného hnutia Dominik Radler prejavil podľa zástupcov Ústredného zväzu židovských náboženských obcí na Slovensku slepý politický extrémizmus.

Kandidát Progresívneho Slovenska prejavil podľa židovskej obce politický extrémizmus – čo to znamená podľa Juraja Petroviča SITA/AP Photo/Stefan Jeremiah

na sociálnej sieti tak židovská obec reagovala na výrok Radlera, v ktorom štát Izrael v súvislosti s vojnou v Gaze označil za „genocidálny apartheidný projekt kolonialistov“.

„Nemlčali sme, keď sa politici vo výkonných funkciách stretávali s otvoreným antisemitom a hľadaným gaunerom Bombicom (aj keď výsledok sa nedostavil, doteraz si ním politici zvyšujú popularitu medzi podobne zmýšľajúcimi ľuďmi). Ozvali sme sa, keď Eduard Chmelár obvinil celý židovský národ z diania v Gaze. Opäť nemôžeme ostať ticho, keď mladý kandidát za jednu z opozičných strán ostentatívne prejavuje slepý politický extrémizmus, pričom flagrantne ukazuje donebavolajúcu neznalosť reálií,“ uviedli zástupcovia židovskej komunity.

Radler komentujúc súčasné dianie na Blízkom východe nazval podľa židovskej obce legitímne a medzinárodným právom potvrdené úsilie o vlastný štát na historicky vlastnom území „genocidálnym projektom“. „Urobte si o jeho osobnostných ,kvalitách‘ vlastný úsudok,“ dodala židovská obec.

vysvetlenie Juraja Petroviča

Problémom veľkých strán je, že za ne kandidujú aj ľudia, o ktorých dané strany veľa nevedia. V tom nie je zásadný problém, problémom je, ak strana po tom, čo jej kandidát vyprodukuje absolútne neakceptovateľné vyjadrenie, je schopná portálu Aktuality.sk odpovedať takto: „Sme stredové hnutie s vyše 600 členmi a členkami, ktorým nezakazujeme vlastný názor. Časť radových členov je skôr propalestínska, časť viac proizraelská, no ich osobné názory nie sú oficiálnym stanoviskom hnutia. To prezentujú po vnútrostraníckej diskusii vrcholoví predstavitelia PS.“

Antisemitský fanatik nemá v slušnej strane čo hľadať a schovávať sa za rôznosť názorov je pri takomto extréme absolútne neakceptovateľné. Ako sa cítia vrcholoví predstavitelia PS, keď o nich súčasní koaliční politici hovoria ako o liberálnych fašistoch? Asi nie najlepšie. Teraz obhajujú rovnaký štýl rétoriky, len plynúci z ich radov. To, že im nedochádza, že Dominik Radler mal byť od momentu, keď napísal svoje hnusné vyhlásenie, bývalým členom PS, je prejav politickej slepoty, ktorý sa PS môže zásadným spôsobom nevyplatiť. Ak v zrážke „názoru“ s faktami dá prednosť názoru, čo všetko ešte môžeme od tejto strany čakať?

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite