Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na základe paragrafu 363 zrušili obvinenie exšéfovi SIS Aláčovi — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.sita .eugen Korda .slovensko

V rámci akcie Rozuzlenie minulý rok NAKA obvinila Aláča aj jeho predchodcu vo funkcii Vladimíra Pčolinského zo založenia zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a z marenia spravodlivosti.

Na základe paragrafu 363 zrušili obvinenie exšéfovi SIS Aláčovi — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Branislav Bibel

generálna prokuratúra zrušila na základe paragrafu 363 obvinenie bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča stíhaného v kauze Rozuzlenie. Pre portál Aktuality.sk to potvrdila hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová.

„Prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera v zastúpení generálneho prokurátora SR rozhodol 25. júla a uznesenie o vznesení obvinenia zrušil z dôvodu závažných hmotnoprávnych a procesných pochybení,“ uviedla pre portál hovorkyňa.

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Leto, prázdniny a dovolenky sú tým najvhodnejším obdobím, kedy sa dajú bez veľkej pozornosti verejnosti robiť skutočne veľké veci. Aké? 

Generálna prokuratúra perom svojho prvého námestníka Jozefa Kanderu  urobila jedným ťahom z trestne stíhaného bývalého šéfa SIS Michala Aláča bezúhonného človeka. 

Kauza „Rozuzlenie“ tak dospela k rozuzleniu, ktoré sa dalo očakávať. Nie je ani prvé a nie je ani posledné. Je isté, že podobných rozhodnutí sa dočkajú skôr, či neskôr aj ľudia, ktorí sa motajú na horných poschodiach politiky.

Krištáľovo čistý Aláč bude teraz požadovať ešte aj odškodnenie a dá sa čakať, že to nebude zanedbateľná suma. Tento prípad však poukazuje aj na to, že skutočným dôvodom existencie tejto vlády nie je blaho a bezpečnosť slovenských občanov, ale bezpečnosť a blaho kriminálnikov.  V tomto sa jej darí svoje predvolebné sľuby plniť na 110%.

Aktuality pripomenuli, že v rámci akcie Rozuzlenie minulý rok v auguste Národná kriminálna agentúra obvinila Aláča aj jeho predchodcu vo funkcii Vladimíra Pčolinského zo založenia zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a z marenia spravodlivosti. Prezidentka Zuzana Čaputová následne Aláča odvolala z funkcie riaditeľa SIS. „Dnes môžeme konštatovať, že konanie vlády v demisii aj bývalej prezidentky bolo nezákonné, pretože pán Aláč bol odvolaný z pozície riaditeľa SIS len na základe toho, že bol obvinený a dnes sa preukázalo, že obvinenie bolo nezákonné. Budeme si voči štátu uplatňovať nárok na náhradu škody,“ povedal pre portál advokát Aláča Ondrej Urban.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite