Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS opätovne volá po komisii k atentátu na premiéra i po vyvodení zodpovednosti

.tasr .slovensko

Predsedu vlády postrelili 15. mája po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali.

SaS opätovne volá po komisii k atentátu na premiéra i po vyvodení zodpovednosti SITA

opozičná SaS opätovne volá po vzniku vyšetrovacej komisie k atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) tvorenej zástupcami koalície a opozície i po vyvodení politickej zodpovednosti. Predstavitelia strany o tom informovali na utorkovej tlačovej konferencii.

„Minister Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) by mal naozaj vyvodiť politickú zodpovednosť, či už smerom k sebe alebo k svojim podriadeným,“ priblížil predseda SaS Branislav Gröhling. Vyšetrovacia komisia by mala podľa poslanca Národnej rady SR Juraja Krúpu (SaS) dohliadať na to, ako sa vyvíja dianie okolo atentátu, keďže sa začali šíriť rôzne dezinformácie. „Naším zámerom bolo, aby sme sa práve vyhli takýmto dezinformáciám, ktoré potom viedli k rôznym dezinterpretáciám celej tejto situácie,“ podotkol. 

Inšpekcia ministerstva vnútra nebola podľa Krúpu za dva a pol mesiaca schopná vyhodnotiť zákrok príslušníkov úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Doplnil, že ak minister nevytvorí komisiu a nevyvodí politickú zodpovednosť, SaS je o tom pripravená diskutovať aj v parlamente.

Bývalá ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka SaS Mária Kolíková poukázala na to, že je potrebné vedieť, ako sú nastavené štandardy ochrany ústavných činiteľov, čo sa dalo urobiť viac a či bola ochrana zabezpečovaná premiérovi dobre nastavená.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite