Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Proces s Kočnerom v kauzách Donovaly a Báč má začať v utorok

.sita .slovensko

Prokurátor podal ešte v júni 2023 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Kočnera a ďalšie tri osoby pre zločin neodvedenia dane a poistného a ďalšie skutky.

Proces s Kočnerom v kauzách Donovaly a Báč má začať v utorok SITA/Milan Illík

súdny proces s podnikateľom Marianom Kočnerom v kauzách známych ako Donovaly a Báč by mal na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici začať v utorok 6. augusta. Ako vyplýva z rozpisu pojednávaní súdu, spolu s Kočnerom sú obžalovaní Peter P., Ján F. a tiež Jana Š. Súd vo veci spolu vytýčil štyri termíny pojednávania, okrem 6. aj 7., 8. a 15. augusta. Proces mal pritom pôvodne začať už koncom apríla, súd však evidoval problém s doručením obžaloby jednému z obžalovaných.

Prokurátor bývalého Úradu špeciálnej prokuratúry podal ešte v júni 2023 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Kočnera a ďalšie tri osoby pre zločin neodvedenia dane a poistného a ďalšie skutky. Obžaloba sa týka uplatnenia nadmerných odpočtov DPH v sume prevyšujúcej osem miliónov eur súvislosti s predajom nehnuteľností v obci Donovaly medzi viacerými obchodnými spoločnosťami. „Obžaloba sa týka aj skutku právne posúdeného ako zločin poškodzovania veriteľa v súvislosti s verejnou dražbou golfového areálu pri Báči, kde škoda dosahuje takmer tri milióny eur," zdôraznila vtedy prokuratúra.

Marian Kočner je právoplatne odsúdený pre falšovanie miliónových televíznych zmeniek na 19 rokov väzenia. V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka ho už po druhýkrát oslobodili, verdikt však nie je právoplatný. Naopak, právoplatne oslobodený je Kočner vo veci takzvaných „motákov" z väzby.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite