Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS: SNS totálne rozoberá aj ministerstvo životného prostredia

.sita .slovensko

Hlina poukazuje na to, že zazmluvnené zákazky za zhruba 600-tisíc eur za právne služby pre ministerstvo môžu spôsobiť, že právnickej firme na účet odídu aj ďalšie milióny.

SaS: SNS totálne rozoberá aj ministerstvo životného prostredia SITA/Milan Illík

rezorty, ktoré má v gescii Slovenská národná strana, sa postupné rozpadajú. Tvrdí to opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) v reakcii na medializované informácie o tom, že právnik Patrik Podhorský, s ktorým sa Taraba pozná, dostal zákazky za zhruba 600-tisíc eur. „Po tom, čo nominantka SNS Martina Šimkovičová devastuje slovenskú kultúru cez jej ministerstvo, tesne v závese je ďalší nominant národniarov Tomáš Taraba, ktorý šéfuje rezortu životného prostredia. Aj ten si z ministerstva urobil vlastné ihrisko, na ktorom si nectí nič, čo dovtedy zákonne fungovalo,“ tvrdí SaS.

Poslanec SaS Alojz Hlina poukazuje na to, že zazmluvnené zákazky za zhruba 600-tisíc eur za právne služby pre ministerstvo a rezortné štátne podniky môžu spôsobiť, že právnickej firme na účet odídu aj ďalšie milióny. „Pričom odtiaľ je už len kúsok k Tarabovi samotnému,“ hovorí Hlina. Pripomína tiež ďalšie prešľapy ministra. „Priniesol do parlamentu tzv. rúbaciu novelu, vďaka ktorej je možné píliť drevo hlava-nehlava,“ dodal. Strana SaS pripomína, že štátny tajomník envirorezortu Filip Kuffa najskôr urobil z usvedčeného pytliaka riaditeľa Tatranského národného parku. „Peter Olexa je zhodou okolností z rovnakej obce ako Kuffovci,“ poznamenal Hlina a podotkol, že následne sa Kuffa premával vrtuľníkom ponad hrebene Malej Fatry „len preto, aby ako realitný agent urobil obhliadku miesta pre bufet“.

Minister životného prostredia Taraba na druhej strane tvrdí, že v rezorte odhalili podvody za „veľké milióny“ a na právnych službách ušetrili ďalšie milióny. Zdôrazňuje, že právne služby boli riadne vysúťažené vo verejnom obstarávaní. „Snáď si nemyslíte, že budeme robiť s Budajovými právnikmi po tom, čo sme objavili, ako budajovci okrádali štát na kompe, na poistkách, na dohodároch. Na tlačovke sa budeme venovať aj týmto zmluvám a ukážeme, aké právne náklady sa v minulosti platili,“ napísal Taraba na medializované informácie na sociálnej sieti. „Je krásne, ako Vám vadí, že predražené právne služby boli zrušené. Rozdiel je niekoľkonásobný. Aj vďaka zmene právnika sme prišli na podvody s poistkami, kde sa vyše 90 percent majetku poisťovalo, ktorý nemal žiadnu hodnotu, a kde uletelo ročne vyše 10 miliónov eur,“ tvrdí Taraba.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite