Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ropu a plyn musíme brať od Rusov, odkazuje Danko — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.sita .eugen Korda .slovensko

„Ak bude treba ísť do Ruska, mám pozvania a mám kontakty, veľmi rád tomuto štátu pomôžem,“ uviedol šéf SNS.

Ropu a plyn musíme brať od Rusov, odkazuje Danko — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Milan Illík

slovensko by malo naďalej odoberať ropu či zemný plyn od Ruska. Je o tom presvedčený podpredseda slovenského parlamentu a šéf SNS Andrej Danko. Ten je pripravený ísť lobovať za dodávky ropy a plynu aj do samotného Ruska. „Rusi nám nerobia z hľadiska dodávok ropy a plynu nič zlé. Ak bude treba ísť do Ruska, mám pozvania a mám kontakty, veľmi rád tomuto štátu pomôžem. Ropu a plyn musíme brať od Rusov,“ uviedol Danko v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. 

Za kauzou zastavenia dodávok ropy od ruského dodávateľa Lukoil na Slovensko a do Maďarska je podľa Danka zodpovedný ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Pán prezident Zelenskyj zaviedol sankcie voči Lukoilu. Bola to veľká chyba ukrajinského prezidenta, že kopol do Slovenska. Problém sú Ukrajinci, nie Rusi. Problém je prezident Zelenskyj, ktorý je už dlhodobo nelegitímny, uletel z reality, a robí si čo chce. Verím, že sa ukrajinský prezident spamätá, a že nás prestanú s touto témou vydierať,“ zdôraznil Danko.

Podpredseda Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko je presvedčený, že Slovensko by sa malo čo najskôr odtrhnúť od dodávok ruského plynu či ropy. „Mali sme už dávnejšie diverzifikovať. Mali by sme sa odstrihnúť od tohto zdroja energií, mali by sme sa spoliehať na iné trasy, alebo na obnoviteľné zdroje,“ povedal Štefunko. 

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Andrej Danko buď nevie, alebo nechce vedieť, že Zelenskyj nič nezastavil, teda okrem postupu ruských barbarov smerom na západ. Lukoil likviduje samotný Kremeľ, lebo jeho súkromný vlastník po kritike invázie Ruska na Ukrajinu musel ujsť do zahraničia. Dodávky ropy jednoducho prevzali Putinovými ľuďmi kontrolované ropné spoločnosti. 

Niečo zo ziskov ide na financovanie vojny a niečo do ich vreciek. Také jednoduché to je, pán Danko. A pokojne choďte do Moskvy a tam sa pýtajte, ako to v skutočnosti je. Predpokladám, že Vám nič nepovedia a výsledkom Vašej misie bude zopár fotografií, ktoré propagandisticky zneužijú a využijú.

 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite